ΠΥΡΓΟΣ : Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε διαπράξει σωρεία κλοπών στην ΗλείαΑπό την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί είκοσι έξι διαρρήξεις σε οικίες και κατάστημα, σε παραθεριστικές περιοχές το περσινό καλοκαίρι
 Συνελήφθη ένας 41χρονος αλλοδαπός, ενώ αναζητούνται δυο  συνεργοί του
 Οι δράστες αφαιρούσαν κυρίως χρήματα, κοσμήματα και μικρού όγκου ηλεκτρονικές συσκευές, πολλά από τα οποία μετέφεραν σε μαξιλαροθήκες
 Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες ξεπερνά τις 35.000 ευρώ
Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σπείρα, η οποία το προηγούμενο καλοκαίρι είχε διαπράξει τουλάχιστον είκοσι έξι διαρρήξεις σε οικίες και κατάστημα, σε παραθαλάσσιες κυρίως, περιοχές της Ηλείας.

Η εγκληματική ομάδα αποτελούνταν από δυο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 41 και 44 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και από έναν ακόμα άγνωστο συνεργό τους.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη στο Ρίο Πατρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ο 41χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, σύμφωνα με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών για κλοπές.

Ειδικότερα, από την μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου έχουν εξιχνιαστεί έως τώρα, είκοσι έξι διαρρήξεις στις εξής περιοχές της Ηλείας:

  • Πέντε στη Σκαφιδιά,
  • Από τέσσερις στο Λεβεντοχώρι και στον Άγιο Ηλία, 
  • Τρεις στα Λασταϊικα,
  • Από δυο στη Μυρτιά, στο Κορακοχώρι και στα Κακαλέικα και  
  • Από μια στα Γρανιτσαϊικα, στα Βυτιναϊικα, στα Καβασιλάκια και στο Σκουροχώρι.  

Επισημαίνεται ότι, οι δράστες αφαιρούσαν κυρίως χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή και μικρού όγκου ηλεκτρονικές συσκευές, τα οποία συνήθως μετέφεραν σε μαξιλαροθήκες, ενώ σε δυο περιπτώσεις αφαίρεσαν και τα οχήματα των παθόντων, τα οποία οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν στην Ροδινή και τον Άγιο Βασίλειο Πατρών.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενεργούσαν βραδινές ώρες, διαπράττοντας διαρρήξεις σε οικίες, αφότου είχαν επιβεβαιωθεί για την απουσία των ενοίκων, επιλέγοντας απόμακρες μονοκατοικίες, κυρίως παραθαλάσσιες, έξω από τον αστικό ιστό της πόλης του Πύργου.

Σε βάρος των τριών κατηγορουμένων σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων του 41χρονου συλληφθέντα, προέκυψε ότι είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στην Χώρα μας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε για τις καταδικαστικές αποφάσεις στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και φυλακίστηκε σε σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του συνεχίζονται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου