ΠΑΤΡΑ-ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ : Σοκαλατοκαρναβαλόπιτα



 Μέσα στον πυρετό της καρναβαλικής περιόδου, οι σύλλογοι των σοκολατοριχτών που γλυκαίνουν με την εύγεστη πινελιά τους το Πατρινό Καρναβάλι, επιλέγουν να κόψουν την σοκολατοκαρναβαλόπιτά τους.













 

Σε μια ιδιαίτερα δημοφιλή εκδήλωση, που λειτουργεί σαν μαγνήτης για τους πολυάριθμους φίλους της σοκολάτας, του εθίμου και του Πατρινού Καρναβαλιού, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου και ώρα 13.00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Αγοράς Αργύρη οι σύλλογοι «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες» φορούν το επίσημο σοκολατοένδυμά τους και μια εβδομάδα πριν την κορύφωση του καρναβαλικού κεφιού, γλυκαίνουν τους Πατρινούς με τις αγαπημένες και ακαταμάχητες σοκολάτες. Ευχές, γλυκές και ρίψεις σοκολάτας με το γνωστό πληθωρικό τρόπο των 5 συλλόγων εγγυώνται μια γεμάτη κέφι και εξωστρέφεια καρναβαλική ατμόσφαιρα.
Φέτος η κοπή της σοκαλατοκαρναβαλόπιτας αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον αφού υπάρχουν χρονικά ορόσημα-επέτειοι από την ίδρυση κάποιων συλλόγων. Συγκεκριμένα οι «Σοκολατοδρομίες» (έτος ίδρυσης: 1997) γιορτάζουν τα 20 χρόνια τους, οι «Σοκολατομανίες» (έτος ίδρυσης: 2002) τα 15 χρόνια τους και οι «Σοκολατοπαίχτες» (έτος ίδρυσης: 2007) τα 10 χρόνια από την ίδρυσή τους. Νωρίτερα στην Αγορά Αργύρη θα υπάρχει και μια κοινή έκθεση παρουσίαση  για το έθιμο, που θα περιλαμβάνει τις παρουσίες, τις δράσεις και τα πεπραγμένα των Συλλόγων. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Φιλαρμονική του Μουσικού Σχολείου Πάτρας.

Xορηγοί επικοινωνίας Πατρινού Καρναβαλιού 2018: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, Ελληνική Ραδιοφωνία Πρώτο Πρόγραμμα 91.6-105.8, ΕΡΤ Πάτρας, ΕΡΤ Πύργου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου