ΠΑΤΡΑ : Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Δυτική Ελλάδα κατά το τριήμερο της Αποκριάς
Ελέχθησαν (4.096) άτομα, προσήχθησαν στις αστυνομικές υπηρεσίες (267) άτομα και συνελήφθησαν (58) δράστες
Βεβαιώθηκαν (732) τροχονομικές παραβάσεις, ενώ κατασχεθήκαν (10.094) προϊόντα παραεμπορίου, τα οποία στην πλειοψηφία τους αφορούσαν είδη καρναβαλιού
Παράλληλα κατασχέθηκαν ως είδη παραεμπορίου (2.067) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών
Επιπλέον, εξαρθρώθηκε πενταμελής σπείρα που διέπραττε κλοπές κινητών εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό στην Πάτρα
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, για μια ακόμη χρονιά έλαβε αυξημένα μέτρα, κατά την περίοδο των Καρναβαλικών εκδηλώσεων και της Καθαράς Δευτέρας, εφαρμόζοντας ειδικό σχεδιασμό, με σκοπό την προστασία των εθίμων και την παροχή ουσιαστικών αστυνομικών υπηρεσιών στις τοπικές κοινωνίες.
 
Κατά την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων ιδίως στην Πάτρα, αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, από τις 16-2-2018 έως και 19-2-2018, ελήφθησαν αυξημένα αστυνομικά μέτρα και πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι, για αποτροπή κλοπών, διακίνησης ναρκωτικών και καταπολέμησης του παρεμπορίου.
Ταυτόχρονα, ελήφθησαν και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, τόσο για την ασφαλή προσέλευση και αναχώρηση των επισκεπτών, όσο και για την ομαλή  διεξαγωγή των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.
Ειδικότερα, οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Δυτική Ελλάδα είχαν τα εξής αποτελέσματα:
Ελέχθησαν: (4.096) άτομα,
Προσήχθησαν: (267) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.
Συνελήφθησαν : (58) άτομα, από τα οποία:
 • (26) άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών,
 • (13) άτομα για παρεμπόριο,
 • (8) άτομα για κλοπές,
 • (11) άτομα για λοιπά αδικήματα.
Βεβαιώθηκαν :
 • (732) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
 • (62) παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
Σε ότι αφορά ειδικότερα, την Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι είχαν τα εξής αποτελέσματα:
Ελέχθησαν: (1.258) άτομα,
Προσήχθησαν: (149) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.
Συνελήφθησαν : (41) άτομα, από τα οποία:
 • (19) άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών,
 • (13) άτομα για παρεμπόριο,
 • (5) άτομα για κλοπές,
 • (4) άτομα για λοιπά αδικήματα.
Βεβαιώθηκαν :
 • (186) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
 • (31) παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.
Κατασχέθηκαν:
Α. Ναρκωτικά:
 • (51) γραμμάρια κάνναβης,
 • (3,7) γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης και
 • Μικροποσότητα  κοκαΐνης
Β. Παρεμπόριο – Τελωνειακός Κώδικας:
 • (10.094) είδη καρναβαλιού όπως σφυρίχτρες, καπέλα, αφροί και μάσκες,
 •  (2.067) φιάλες ποτών.
Ενδεικτικά σας ενημερώνουμε ότι:
Ø  Από ειδική ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών,  εξαρθρώθηκε πενταμελή σπείρα, που αποτελούνταν από τρεις αλλοδαπούς άνδρες, υπηκόους Αλγερίας  ηλικίας 17, 22 και 27 ετών και δύο ημεδαπές γυναίκες ηλικίας 23 και 21 ετών, οι οποίοι κατά το τριήμερο του Καρναβαλιού στην Πάτρα, εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό, αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα και πορτοφόλια ανυποψίαστων πολιτών.
Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες φέροντας σακίδια πλάτης, προσκολλούσαν σε διερχόμενους πολίτες και προσποιούμενοι ότι παραπατούν έπεφταν πάνω τους προσπαθώντας να αφαιρέσουν αντικείμενα.
Από την  έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχουν ταυτοποιηθεί επτά περιπτώσεις κλοπών, που διέπραξε η σπείρα, ενώ έχουν κατασχεθεί δεκαπέντε κινητά τηλέφωνα, δύο συσκευές φόρτισης κινητών (powerbank).
Ø  Από τους αστυνομικούς του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, το τριήμερο του Καρναβαλιού στην Πάτρα, συνελήφθησαν δεκατρείς δράστες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν συνολικά, σε δεκαεπτά υποθέσεις παραεμπορίου, περισσότερα από (10.000) καρναβαλικά είδη, όπως καπέλα, σφυρίχτρες και αφρούς, καθώς και περίπου (2.000) φιάλες ποτών.
Επιπλέον, σε βάρος όλων των συλληφθέντων επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα από τους αστυνομικούς του Β Αστυνομικού Τμήματος Πατρών.
Υπενθυμίζεται, ότι και σήμερα εξακολουθούν να λαμβάνονται αυξημένα μέτρα Τροχαίας, τόσο στην νέα Εθνική Οδό Πατρών - Αθηνών όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο για την ασφαλή επιστροφή των επισκεπτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου