ΠΑΤΡΑ : 21 Μαρτίου 2018 Ολοήμερη γιορτή της ποίησης από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.


Ανήκω σε μια χώρα μικρή. Ένα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο, που δεν έχει άλλο αγαθό παρά τον αγώνα του λαού του, τη θάλασσα και το φως του ήλιου.
Είναι μικρός ο τόπος μας, αλλά η παράδοσή του είναι τεράστια και το πράγμα που τη χαρακτηρίζει είναι ότι μας παραδόθηκε χωρίς διακοπή.
Η ελληνική γλώσσα δεν έπαψε ποτέ της να μιλιέται…
Άλλο χαρακτηριστικό αυτής της παράδοσης είναι η αγάπη της για την ανθρωπιά.
Κανόνας της είναι η δικαιοσύνη…
Πιστεύω πως τούτος ο σύγχρονος κόσμος όπου ζούμε, ο τυραννισμένος από το φόβο και την ανησυχία, τη χρειάζεται την ποίηση.
Η ποίηση έχει τις ρίζες της στην ανθρώπινη ανάσα – και τι θα γινόμασταν αν η πνοή λιγόστευε;
Πρέπει ν’ αναζητήσουμε τον άνθρωπο, όπου και να βρίσκεται».
Γιώργος Σεφέρης

Επειδή η ποίηση είναι κοινό κτήμα όλων των ανθρώπων, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης, την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας σε συνεργασία με τη Δραματική Σχολή , το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και τη Στέγη Γραμμάτων Κωστή Παλαμά διοργανώνουν και παρουσιάζουν τις εξής εκδηλώσεις:

Από τις 10 π.μ.  έως 4:00 μ.μ. οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και οι φοιτητές του τμήματος Θεατρικών Σπουδών διαβάζουν ποιήματα  σε διάφορα σημεία της πόλης και τα μοιράζονται με τους πολίτες.


Στις 12.30μ.μ. στη Στέγη  Γραμμάτων και ΤεχνώνΚωστή  Παλαμάδιαβάζουν ποιήματα φοιτητές και καθηγητές του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας , στην κεντρική εκδήλωση , στον Εκπαιδευτικό Χώρο Μπάρρυ στις 9:00 μ.μ., θα μιλήσει ο ομότιμος καθηγητής Φιλολογίας  του Πανεπιστημίου Κρήτης Σταμάτης Φιλιππίδης και θα διαβάσουν ποιήματά τους οι πατρινοί ποιητές:

Γιάννης Αλεξανδρόπουλος, ΣπύροςΒρεττός,Δημήτρης Γκιούλος, ΓιάννηςΖαρκάδης, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Νίκη Κωνσταντοπούλου, Βασίλη Λαδά, Σωτήρη Λυκουργιώτη,Γιώργο Κοζία, Κώστα Λογαρά,  Γιάννη Παππά,   Αντώνη Σκιαθά.Το ολοήμερο αφιέρωμα της ποίησης θα ολοκληρωθεί με τους σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας,που θα  παρουσιάσουν αποσπάσματα από τα χορικά των Βακχών και του Προμηθέα Δεσμώτη με ρυθμική εκφορά λόγου σε διδασκαλία των καθηγητών  Παρθενόπης Μπουζούρη και  Χάρη Πεγιάζη και απαγγέλουν ποιήματα.

Το φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης είναι των καλλιτεχνών: Γιάννη Βλασταρά, Μαρίας Κοσσυφίδου και Μαίρης Τσάμη.
Πληροφορίες: 2610 273613

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου