ΠΑΤΡΑ : Πρόγραμμα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο- Δράσεις για τους μαθητές της Ηλείας


Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την  Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών, σύμφωνα  με το ετήσιο Σχέδιο Δράσης  Πρόληψης, Ενημέρωσης και Προαγωγής Υγείας των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2018, υλοποιεί  πρόγραμμα σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο (εθισμός στο διαδίκτυο), την παιδική παχυσαρκία , την υγιεινή διατροφή και ατομική υγιεινή,  το οποίο έχει λάβει την έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. 
 
Οι δράσεις απευθύνονται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ( Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού)  και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μαθητών Γυμνασίου της Περιφερειακής ενότητας Ηλείας. Ξεκίνησαν ήδη, ενώ θα συνεχιστούν και την επόμενη σχολική χρονιά.
Στόχος είναι η ενημέρωση και η πληροφόρηση των μαθητών για τα θέματα αυτά, καθώς επίσης η πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών καταγράφοντας σε ερευνητικό επίπεδο με την χρήση ερωτηματολογίων το μέγεθος των προβλημάτων στο μαθητικό πληθυσμό.
Μετά το πέρας  του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί ημερίδα σε συνεργασία με φορείς στην οποία θα παρουσιαστεί έρευνα για την Ενότητα Ηλείας, Αχαΐας και τον Δήμο Ναυπακτίας με θέμα: «Ο εθισμός στο διαδίκτυο- παιδική κατάθλιψη- παιδική παχυσαρκία» που σκοπό έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, εκπαιδευτικών, γονέων και φορέων σχετικά με ένα τόσο σοβαρό αυξανόμενο ζήτημα όπως είναι ο εθισμός των νέων και εφήβων στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως επίσης πως αυτά σχετίζονται με την παιδική κατάθλιψη και παχυσαρκία.
 Τον συντονισμό και την επίβλεψη των δράσεων από πλευράς της Διεύθυνσης της Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχει ο Ψυχολόγος-Κοινωνικός σύμβουλος Εμμανουήλ Σουρής, με την επιστημονική καθοδήγηση Καθηγητών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου