ΠΑΤΡΑ : Επανέρχεται στο θέμα των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων


Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με νέα επιστολή που απέστειλε στις 7 Ιουνίου 2018 προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γεώργιο Βασιλειάδη, επανέρχεται στο θέμα των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.
Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Πατρέων αναφέρει τα εξής:
«Σε συνέχεια των δύο προηγούμενων επιστολών μου με αρ. πρωτ. 156370/5297/15-12-2017 και 108/4498/12-1-2018 σας εκφράζω με την παρούσα τις βαθύτατες πλέον κι εξαρχής βάσιμες  ανησυχίες μου για τις σοβαρές καθυστερήσεις στην προετοιμασία των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.

Δεκαπέντε μόλις μήνες πριν τους Αγώνες παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα που εύλογα έχω θέσει με τις δύο προαναφερόμενες επιστολές  μου κι αφορούν συγκεκριμένα στη διασφάλιση της χρηματοδότησης των αγώνων, στον ρεαλιστικό προγραμματισμό κατασκευής των αναγκαίων έργων υλικοτεχνικής υποδομής, τον κίνδυνο αλλοίωσης του χαρακτήρα των αγώνων  από την εμπλοκή και ισχυρή παρουσία  χορηγών και τη διασφάλιση του προσδόκιμου σημαντικού οφέλους για το λαό της πόλης μας.
Επί πλέον είναι φανερή ακόμη και στον πιο καλόπιστο παρατηρητή η πλήρης ακινησία και η παντελής έλλειψη ουσιαστικών ενεργειών, δεδομένου ότι δεν έχει καν συγκροτηθεί ακόμη η ομάδα έργου που θα υλοποιήσει το master plan, δεν υπάρχει καμία επαφή και συνεργασία του project manager με την Οργανωτική Επιτροπή, η οποία ως εκ τούτου δεν έχει καμία απολύτως ενημέρωση  για το που βρισκόμαστε παρά το γεγονός ότι είναι εποπτεύουσα.
Δεν έχει επιλυθεί το πρόβλημα  χρηματοδότηση της λειτουργίας της Οργανωτικής Επιτροπής.
Όπως γνωρίζεται οι διαδικασίες προκήρυξης διαγωνισμών, από τους οποίους μάλιστα κάποιοι πρέπει να είναι διεθνείς, για τη διαμονή και μετακίνηση των αθλητών, προπονητών κ.ο.κ., την προμήθεια του αναγκαίου υλικοτεχνικού αθλητικού και κάθε φύσης εξοπλισμού και πολύ περισσότερο την κατασκευή των αναγκαίων υλικοτεχνικών αθλητικών και βοηθητικών υποδομών, είναι χρονοβόρες και θα έπρεπε ήδη να έχουν δρομολογηθεί.
Μετά από αυτά εκφράζω την ανησυχία και την αγωνία μου  ακόμη και για τη δυνατότητα τέλεσης των αγώνων ή έστω για την τέλεση τους  τηρουμένων των μεταξύ μας συμφωνηθέντων. Είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος   πρώτο να μην υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για τη διενέργεια των παραπάνω αναφερομένων διαγωνισμών με αποτέλεσμα να καταφύγετε σε απ’ ευθείας αναθέσεις ή ενοικιάσεις εξοπλισμών, που εγείρουν νομικό, ηθικό και πολιτικό ζήτημα και δεύτερο ο λαός της Πάτρας να μην έχει καμία απολύτως ωφέλεια από αυτούς τους αγώνες, γιατί δεν θα μείνει τίποτα στην πόλη μας.
Θα σας παρακαλούσα να μας ενημερώσετε εάν υπάρχουν άλλα δεδομένα που δεν γνωρίζουμε και πως σχεδιάζετε την μελλοντική πορεία».

                                                                                         Ο Δήμαρχος

                                                                                     Κώστας Πελετίδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου