ΠΑΤΡΑ : Τα ζητήματα που απασχολούν τους πυροσβέστες


Με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, 70 κενά καταγεγραμμένα,  καλείται η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αχαϊας να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και άλλων συμβάντων. 
Την προβληματική εικόνα της συγκεκριμένης υπηρεσίας αναδεικνύει το μέλος του Τομέα Υγείας της ΝΔ Έλενα Κονιδάρη μετά από συνάντηση που είχε με μέλη του Σωματείου Πυροσβεστών Αχαϊας.
Επίσης στα ζητήματα που απασχολούν τους πυροσβέστες  είναι οι συντηρήσεις των οχημάτων οι οποίες θα μπορούσαν να γίνονται στο  αεροδρόμιο του Αράξου όπου υπάρχει ειδική μονάδα. 


Θέμα συντήρησης προκύπτει και για τον εξοπλισμό τον οποίο σε αρκετές περιπτώσεις αναγκάζονται να τον συντηρούν με δικούς τους πόρους.
Σύμφωνα με τα όσα συζήτησαν οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών με την κ. Κονιδάρη, θα διευκόλυνε τα μέγιστα το έργο τους η δημιουργία  ενός δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Αχαΐα. Τέλος συζήτησαν ένα χρόνιο ζήτημα το οποίο αφορά την βαθμολογική, και κατ' επέκταση τη μισθολογική τους εξέλιξη, η οποία μένει καθηλωμένη για 10 – 15 χρόνια.
Όπως αναφέρει η κ. Κονιδάρη: «Δημόσια οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το ελάχιστο προσωπικό που υπηρετεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του νομού μας.  Το γεγονός ότι είναι τόσοι λίγοι αλλά δρουν άμεσα και αποτελεσματικά σώζοντας ζωές και περιουσίες, αποδεικνύει την άψογη οργάνωση που υπάρχει καθώς και την αφοσίωσή τους στο καθήκον. Η πολιτεία οφείλει να τους ενισχύσει με ανθρώπινο δυναμικό και φυσικά με όλα τα απαιτούμενα μέσα. Επίσης να τους ανταμείψει για το αναντικατάστατο έργο ζωής που επιτελούν».     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου