ΠΑΤΡΑ : Το συστήμα κοινοχρήστων ποδηλάτων κξαι πάλι


Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων το ποσόν των 69.936  ευρώ για την προμήθεια ανταλλακτικών, την επισκευή, συντήρηση και τη διαχείριση του συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων του Δήμου.
Σκοπός του συνοπτικού διαγωνισμού αποτελεί η επαναλειτουργία μιας αυτοεξυπηρετούμενης υπηρεσίας, που αφορά στη διάθεση κοινόχρηστων ποδηλάτων για βραχυχρόνια χρήση. 


Προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του, απαιτείται η προμήθεια ανταλλακτικών και η επισκευή των κοινοχρήστων ποδηλάτων καθώς και η ανάθεση της υπηρεσίας συντήρησης και διαχείρισης του Συστήματος Κοινοχρήστων Ποδηλάτων του Δήμου Πατρέων.
Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι ο Δήμος Πατρέων  από ίδιους πόρους του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018.
Υπενθυμίζεται ότι η (πρώην) ΑΔΕΠ μέσω του έργου CIELO, εγκατέστησε το Μάιο του 2016, το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων με 5 σταθμούς και 30 ποδήλατα, ενώ σε συνεργασία με την Περιφέρεια, λειτούργησαν συνολικά 11 σταθμοί  με 70 ποδήλατα.
Μέχρι τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς κι ενώ το σύστημα είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων και ο αριθμός των κατόχων καρτών είχε φτάσει τις 1.300, κάποιοι… ενοχλήθηκαν και συστηματικά άρχισαν να προκαλούν σημαντικές  καταστροφές και βανδαλισμούς, μέχρι που φτάσαμε σήμερα, να είναι όλα σχεδόν τα ποδήλατα κατεστραμμένα. Μάλιστα τότε, κάποιοι δεν αρκέστηκαν στην καταστροφή ποδηλάτων και των σταθμών, αλλά πέταξαν και δύο ποδήλατα στη θάλασσα, τα οποία περιμαζεύτηκαν, αποκαταστάθηκαν οι φθορές τους και ξαναμπήκαν στην… κυκλοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου