Συνάντηση του Πατρινού Προέδρου Ε.Ε. Ν. Οικονομόπουλου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο


Συγχαρητήρια από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο δέχθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Αχαιός Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Νίκος Οικονομόπουλος για την άμεση αντίδραση στο έργο της εθελοντικής βοήθειας στους πληγέντες των φονικών πυρκαγιών της Αττικής, τόσο κατά τη διάρκεια της καταστροφής, όσο και τις επόμενες ημέρες.   .

Ο Μακαριότατος δέχθηκε τον κ. Οικονομόπουλο στο γραφείο του, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, σε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας που είχε προγραμματιστεί με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του Πατρινού Χειρουργού – Μαιευτήρα, ως Προέδρου του Ε.Ε.Σ.
Στη διάρκεια της συνάντηση, όπου μάλιστα δόθηκε η ευκαιρία για συζήτηση γύρω από την Πάτρα και την Αχαΐα, κυριάρχησε το εγκάρδιο κλίμα και επί της ουσίας η κατ’ ιδίαν επικοινωνία αποτελεί αφετηρία συνεργασίας μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και της φιλανθρωπικής οργάνωσής της, «Αποστολή», με τον Ε.Ε.Σ..
Ο κ. Οικονομόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την δική του πολύτιμη βοήθεια προς τους πυρόπληκτους αλλά και γενικότερα για το ανθρωπιστικό έργο που προσφέρεται σε κάθε συνάνθρωπο από την Εκκλησία, τόνισε για τον Ερυθρό Σταυρό:
«Εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες Ανθρωπιστές, αλλά Εθελοντές. Υπάρχει ήδη σχεδιασμός, για τον οποίο εγώ και οι συνεργάτες μου εργαζόμαστε συστηματικά, που αποσκοπεί στο να αναπτύξουμε το Εθελοντικό κίνημα στη χώρα και με γνώμονα μόνον να απαλύνουμε τον ανθρώπινο πόνο, να συμβάλλουμε στην κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των συνανθρώπων μας».
Στο πλαίσιο αυτό, ο Αχαιός Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ζήτησε την συμπαράσταση της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερώνυμου, ο οποίος, με τη σειρά του, απάντησε πως: «Η πόρτα της Αρχιεπισκοπής θα είναι ανοιχτή ώστε να προσφερθεί στον Ε.Ε.Σ. κάθε δυνατή βοήθεια, οποιαδήποτε στιγμή χρειαστείτε κ. Οικονομόπουλε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου