ΠΑΤΡΑ : Χάλκινο μετάλλιο για την ομάδα J70 του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα J70Η ιστιοπλοΐα συνεχίζει τις διεθνείς επιτυχίες με συμμετοχή και συνεισφορά αυτή τη φόρα και των αθλητών του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών.
Μεγάλη επιτυχία για τους αθλητές του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών η 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο 1ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων, μία διοργάνωση της EUROSAF με σκάφη τύπου J/70, στην Πύλο. Την ομάδα μας αποτελούσαν ο Μάριος Ζησιμάτος (κυβερνήτης) και πλήρωμα οι Αχιλλέας Αργυρίου, Λάμπρος Γεωργόπουλος και Γιάννος Σιώκος.
Πρώτη στη βαθμολογία κατετάγη η Σουηδική συμμετοχή από το Royal Swedish Yacht Club, μία ειδικής βαρύτητας συμμετοχή με κυβερνήτη τον πολλάκις παγκόσμιο πρωταθλητή Björn Hansen, με 2η την Αυστριακή ομάδα του UYCT Racing team. 

Η ομάδα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών εκτός των άλλων ήταν και η μικρότερη σε ηλικία ομάδα και κατά τη διάρκεια των αγώνων φλέρταρε με τη 2η θέση.
Στις 4 αγωνιστικές ημέρες, έγιναν συνολικά 12 ιστιοδρομίες, με τελική βαθμολογία 29 βαθμούς για την ομάδα μας!
Αγωνιστικά η διοργάνωση κινήθηκε σε υψηλό επίπεδο, με πλούσιες καιρικές συνθήκες, όπου οι αγωνιζόμενοι αντιμετώπισαν όλα τα είδη των εντάσεων του ανέμου. 
Τις πρώτες 2 ημέρες, επικράτησε πολύ δυνατός αέρας, έγιναν 4 ιστιοδρομίες την κάθε ημέρα και παρά το μειονέκτημα βάρους του πληρώματος και την απειρία στο σκάφος, η ομάδα είχε, σταθερά, καλά αποτελέσματα και ήταν στην πρώτη τετράδα. Την τρίτη ημέρα, ο αέρας ήταν ελάχιστος και έγινε μόνο μια ιστιοδρομία. 
Την τέταρτη και τελευταία αγωνιστική ημέρα, έγιναν 2 ιστιοδρομίες σε μέτριο αέρα, στις οποίες η ομάδα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών τερμάτισε σταθερά πίσω από τον παγκόσμιο πρωταθλητή (έφεραν δύο δεύτερες θέσεις) και εξασφάλισαν το χάλκινο μετάλλιο, πίσω από τη Σουηδική και την Αυστριακή ομάδα.
Μία πολύ καλή διοργάνωση, με πολύ καλά σκάφη, τεχνολογία, ρομποτικές σημαδούρες και διαιτησία σε ανάλογο επίπεδο. Αυτό το είδος των αγώνων, δηλαδή αγώνες μεταξύ ομάδων συλλόγων με ίδια σκάφη έχει πολύ μεγάλη εξέλιξη στην Ευρώπη και αποτελεί μεγάλο κίνητρο για τους νεαρούς και όχι μόνο αθλητές.
Η SUPER CARGO, χορηγός του Ομίλου, φέτος, αποδεικνύεται γουρλίδικη για τον Όμιλο με τις καλές εμφανίσεις και τις επιτυχίες των αθλητών του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών να συνεχίζονται.
Συγχαρητήρια στους αθλητές μας για την τεράστια επιτυχία τους και καλή προετοιμασία για το επόμενο Πανευρωπαϊκό, το 2019, στην Ελβετία. 

Από το Δ.Σ. του Ι.Ο.Πατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου