Το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ έχει προσελκύσει η υπόθεση των διδύμων Σοφίας και Βασιλικής Φιλιπποπούλου, των εννιάχρονων κοριτσιών που αγνοούνται από τη Δευτέρα που ξέσπασε η φωτιά στην Ανατολική Αττική.
Η σημερινή έκδοση της βρετανικής εφημερίδας The Times του Λονδίνου σε εκτενές άρθρο κάνει αναφορά στην υπόθεση των αγνοουμένων διδύμων, σημειώνοντας ότι παραθέριζαν με τους παππούδες τους σε τουριστικό θέρετρο έξω από την Αττική το οποίο επλήγη από την πυρκαγιά και περισυνελέγησαν από ψαράδες της περιοχής, όμως έκτοτε αγνοούνται.
Τα κορίτσια θεωρούνται επισήμως αγνοούμενα καθώς χθες «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εξέδωσε Amber Alert.
Ο πατέρας των διδύμων, Γιάννης Φιλιππόπουλος, απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση έχει προκαλέσει μεγάλη σύγχυση στις Αρχές δεδομένου ότι ο κ. Φιλιππόπουλος υποστηρίζει ότι είδες τις κόρες του σε βίντεο τηλεοπτικού καναλιού να έχουν επιβιβαστεί σε πλωτό σκάφος που είχε σπεύσει προς διάσωση. Ο καπετάνιος όμως του σκάφους σε δηλώσεις του στα τηλεοπτικά Μέσα υποστηρίζει ότι δεν επιβίβασε στο σκάφος του ασυνόδευτα παιδιά. Επίσης, ο άνδρας που εικονίζεται να στέκεται δίπλα στα κορίτσια, χθες κάλεσε στο 100 και δήλωσε ότι τα δύο παιδιά που φαίνονται στο βίντεο είναι δικά του και άλλα δύο που φαίνονται παρά δίπλα είναι του κουμπάρου του. Στη συνέχεια ο άνδρας και τα μέλη της οικογένειας του έδωσαν γενετικό υλικό προς ταυτοποίηση των ισχυρισμών του.
Υπενθυμίζεται ότι, η Σοφία Φιλιπποπούλου είναι 1,13 μέτρα ύψος, 20 κιλά με καστανόξανθα μαλλιά και τη μέρα που χάθηκε φορούσε φούξια μπλούζα, ροζ σορτς και ασημί πέδιλα.
Η Βασιλική Φιλιπποπούλου έχει ύψος 1,10 μέτρα, είναι 20 κιλά και τη μέρα που εξαφανίστηκε φορούσε ροζ μπλούζα, κόκκινο σορτς και ασημί πέδιλα.