ΠΑΤΡΑ : Γρ. Αλεξόπουλος: Λήψη Έκτακτων Μέτρων Πρόληψης Και Ετοιμότητας Λόγω Πολύ Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς


 Σε συνέχεια, της καθιερωμένης ετήσιας συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Αχαΐας που συγκαλείται στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου, συγκλήθηκε σήμερα 10 Αυγούστου 2018 έκτακτη συνεδρίαση με θέμα « λήψη έκτακτων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς». Στη συνεδρίαση προέδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος και συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων που εμπλέκονται στην πρόληψη και αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
 
Στη συνεδρίαση αναφέρθηκαν όλα τα προληπτικά μέτρα που έχουν ήδη υλοποιηθεί αλλά και τα μέτρα που θα ληφθούν επιπροσθέτως λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας για πρόκληση πυρκαγιάς.
Ο κ. Αλεξόπουλος τόνισε ότι « η συνεργασία και ο συντονισμός των φορέων είναι προσανατολισμένα στην διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας. Είμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα και επαγρύπνηση έτσι ώστε να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε συμβάν εν τη γενέσει του ».  
Το έκτακτο συντονιστικό μετά από τις εισηγήσεις των παρευρισκομένων αποφασίσε:
 1. Λήψη μέτρων αυξημένης επιτήρησης σε δάση και δασικές εκτάσεις βάσει του επιχειρησιακού σχεδιασμού αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών (φάση 2)
 2. Εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας στα δάση, δρυμούς, ευπαθείς περιοχές κλπ.
 3. Ενημέρωση του κοινού για λήψη μέτρων πρόληψης και προστασίας από κινδύνους που προέρχονται από δασική πυρκαγιά
 4. Λήψη μέτρων για αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών σε χώρους ανεξέλεγκτης εναπόθεσης αστικών εναπόθεσης αστικών απορριμμάτων
 5. Λήψη μέτρων κατά την εκτέλεση βολών σε στρατιωτικές μονάδες
 6. ενημέρωση σε τοπικό επίπεδο αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων για αποφυγή ενεργειών πρόληψης πυρκαγιάς από αμέλεια
 7. Μέγιστη ετοιμότητα του προσωπικού και των μέσων των εμπλεκομένων φορέων για την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών
 8. ενημέρωση υπεύθυνων κατασκηνώσεων για τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς
 9. Συνεργασία με τους Δήμους για τη λήψη προσθέτων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας
 10. Ενίσχυση με μηχανήματα έργου και υδροφόρες από όμορους Δήμους όταν χρειαστεί σε έκτακτες ανάγκες για ενίσχυση του Π.Σ. 
 11. Στήριξη αιτήματος για νομοθετική ρύθμιση για εθελοντικές οργανώσεις, για κατ εξαίρεση οδήγησης κρατικών μηχανημάτων έργου και αυτοκινήτων

Τέλος ο κ. Αλεξόπουλος κάλεσε όλους τους συμπολίτες μας, να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην καθημερινότητά τους αυτές τις ημέρες, προσέχοντας ώστε να μη δημιουργούν εστίες πυρκαγιάς, αλλά και παράλληλα να ειδοποιούν άμεσα την πυροσβεστική υπηρεσία, όταν αντιλαμβάνονται έναρξη πυρκαγιάς ή και ύποπτες κινήσεις σε δασικούς χώρους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου