ΠΑΤΡΑ : Αισχύλου Αγαμέμνων Σκηνοθεσία ΤσέζαριςΓκραουζίνις


Το πρώτο έργο της τριλογίας της Ορέστειας του Αισχύλου, Αγαμέμνων , το οποίο σκηνοθετεί ο ΤσέζαριςΓκραουζίνις«ανεβαίνει» στις 9.30 το βράδυ της Πέμπτης 6 Σεπτεμβρίου στον μοναδικό χώρο του Ρωμαϊκού Ωδείου Η παράσταση είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας και είναι μία από τις σημαντικότερες που φιλοξενούνται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του θεσμού. Πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Στάνκογλου στο διπλό ρόλο του Αγαμέμνονα και του Αίγισθου και η Μαρία Πρωτόπαππα στο ρόλο της Κλυταιμνήστρας. Μαζί τους ο Θοδωρής Κατσαφάδος, ο Αργύρης Πανταζάρας, η ΙώβηΦραγκάτου και 12μελής χορός. Το έργο ανεβαίνει σε νέα μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και πρωτότυπη μουσική του Χάρη Πεγιάζη.

Η υπόθεση της τραγωδίας θέλει τον Αγαμέμνονα να επιστρέφει στο Άργος μετά το τέλος του Τρωικού Πολέμου. Εκεί θα τον υποδεχθεί η Κλυταιμνήστρα με φαινομενική θέρμη η οποία, όμως, κρύβει το οργανωμένο σχέδιο εκδίκησης που έχει καταστρώσει με τον Αίγισθο. Επειδή στα δέκα χρόνια τα οποία μεσολάβησαν δεν ξέχασε τη θυσία της κόρης της, Ιφιγένειας, που σφαγιάστηκε στην Αυλίδα για να κατευναστούν οι Θεοί και να ξεκινήσουν τα πλοία για την Τροία. Η Κλυταιμνήστρα δολοφονεί τον Αγαμέμνονα και την αιχμάλωτη πριγκίπισσα Κασσάνδρα ακολουθώντας τον κύκλο αίματος των Ατρειδών που ξεκίνησε με την Ιφιγένεια και συνεχίζεται στις επόμενες τραγωδίες της τριλογίας.

Μια ιστορία του Αισχύλου που όπως έγραψε και ο ΤσέζαριςΓκραουζίνις «εκφράζει με εκπληκτική δύναμη το παράλογο της ανθρώπινης μοίρας. Πράγματι, χάνουμε αέναα στον αγώνα με τον φόβο μας. Πράγματι, φτιάχνουμε πολιτείες ασταμάτητα και είμαστε αιχμάλωτοι στις φυλακές που χτίζουμε εκούσια με τα ίδια μας τα χέρια.

Πράγματι, περιμένουμε σωτήρες και όταν τελικά εμφανιστούν συνειδητοποιούμε ότι δεν αξίζουν παρά τον οίκτο μας. Πράγματι, αυτό που ονομάσαμε "δικαιοσύνη", μας οδηγεί αργά ή γρήγορα στο έγκλημα. Όλοι είμαστε ένοχοι. Η τιμωρία είναι αναπόφευκτη. Ευτυχισμένος είναι εκείνος που κατάφερε ν' απαλλαγεί απ' τις ελπίδες και τις προσδοκίες του και έμαθε την υπομονή. Ο κόσμος του "Αγαμέμνονα" είναι ζοφερός. Αλλά επιτρέψτε το ταξίδι μας στον κόσμο του να είναι ουσιαστικό και συναρπαστικό, γιατί πιστεύω ότι η οδηγός μας - η Ποίηση - γνωρίζει τον δρόμο προς τη χαρά».


Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: ΤσέζαριςΓκραουζίνις
Σκηνικά – Κουστούμια: ΚέννυΜακΛέλλαν
Μουσική-Μουσική Διδασκαλία: Χάρης Πεγιάζης
Κίνηση: Έντι Λάμε
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Συγκλητική Βλαχάκη

Παίζουν:
Μαρία Πρωτόπαππα, Γιάννης Στάνκογλου, Θοδωρής Κατσαφάδος, Αργύρης Πανταζάρας, ΙώβηΦραγκάτου

Χορός: Μάρκος Γέττος, Δημήτρης Γεωργιάδης, Τάσος Θεοφιλάτος, Πανάγος Ιωακείμ, Δημήτρης Καραβιώτης,  Ηλίας Μενάγιερ, Δημήτρης Μηλιώτης, Αλέξανδρος Μούκανος, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Κλέαρχος Παπαγεωργίου, Γιώργος Παπανδρέου

Διεύθυνση Παραγωγής: Αναστασία Καβαλλάρη
Επικοινωνία: ΑνζελίκαΚαψαμπέλη
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Αλίκη ΔανέζηKnutsen

Promophotos: Τάσος Θώμογλου
Trailer: Πάτροκλος ΣκαφίδαςΤιμή εισιτηρίου (και προπώλησης):
17 ευρώ γενική είσοδος /  12 ευρώ για φοιτητές-άνεργους ,αμεα και άνω των 65 ετών
Διάρκεια : 1 ώρα και 40 λεπτά

ΣΗΜΕΙΑ  ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ 2018


-          ΤΑΜΕΙΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΠΑΤΡΑΣ                                        ΤΗΛ  2610 273.613

-          MUSIC STATION – ΣΤΟΛΛΑΣ
Ρήγα Φεραίου 34,                                           ΤΗΛ 2610 222.411

-          ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ DISCOVER
Βούρβαχη 3 και Κορίνθου                           ΤΗΛ  2610 624916            

-          ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ ΟΠΤΙΚΑ
Μαιζώνος  92,                                                                   ΤΗΛ 2610 274.728

-          ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ – Ε. και Π. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε.
Κορίνθου 270,                                                                   ΤΗΛ  2610 273.287

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου