Η Μυθική Πελοπόννησος «αναρριχάται» στον κόκκινο βράχοΗ Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. «Πελοπόννησος Α.Ε.», συμμετείχε στη διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ Αναρρίχησης, που πραγματοποιήθηκε στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακό αντίκτυπο, από 1 έως 4 Νοεμβρίου 2018.
          Πρόκειται για μια φιλόδοξη διοργάνωσηπου υλοποιείται για 3η συνεχόμενη χρονιά από το Δήμο Νότιας Κυνουρίας και το ClimbInLeonidio, συνεχίζοντας την μεγάλη και ουσιαστική προσπάθεια προώθησης του Αναρριχητικού Πάρκου Λεωνιδίου καθώς και των εναλλακτικών – ειδικών μορφών τουρισμού, την ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής και τη διάδοση, σε πολλές χώρες του εξωτερικού, όλων των δυνατοτήτων και προτερημάτων της περιοχής.
          Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 800, ενώ ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και οι διάσημοι αναρριχητές AngieEiter, KlemenBečan και SaidBelhaj, οι οποίοι έχουν συμβάλλει σημαντικά στην εξέλιξη της αναρρίχησης στο Λεωνίδιο και για άλλη μια φορά με την παρουσία τους ανέδειξαν τη διοργάνωση που τείνει να γίνει θεσμός και αποτελεί μοναδική ευκαιρία ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας και προβολής των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων του προορισμού. Εκτός των πολλών ελληνικών συμμετοχών, μεταξύ των εγγεγραμμένων  στο Φεστιβάλ υπήρξαν  πάρα πολλοί επισκέπτες από Γερμανία και Γαλλία και αρκετοί από Πολωνία, Ελβετία, Ιταλία, Ισπανία, Ρουμανία, Ουκρανία, Σλοβενία, Σλοβακία, Αυστρία, Τσεχία, Αγγλία, Νορβηγία, Ολλανδία, Η.Π.Α, Σουηδία, Φιλανδία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Μαρόκο.

 

          Η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κα Ντίνα Νικολάκου αναφέρθηκε στη μεγάλη επιτυχία του φεστιβάλ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η Περιφερειακή Αρχή συνεχίζει δυναμικά την προσπάθεια ανάδειξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, δημιουργώντας νέους προορισμούς. Η αποτελεσματικότητα της στρατηγικής και της στοχευμένης προώθησης των δράσεων της Περιφέρειας, αποτυπώνεται απόλυτα στην επιτυχία του συγκεκριμένου φεστιβάλ. Κάθε χρόνο ανεβαίνουμε και ψηλότερα!», τόνισε συγκεκριμένα η Αντιπεριφερειάρχης.
          Το φεστιβάλ εκτός του Ανοικτού Αναρριχητικού Μαραθώνιου, πλαισιώθηκε από πολλές παράλληλες δράσεις, όπως το ZlagboardContest (διαγωνισμός αντοχής αιώρησης με ηλεκτρονική χρονομέτρηση), γιόγκα, μαθήματα αναρρίχησης για αρχάριους και ιδιαίτερα για παιδιά,  προβολές ταινιών, παρουσιάσεις, κληρώσεις σπουδαίων δώρων και το μοναδικό liveparty του Σαββάτου. Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ διεξήχθησαν στους κλειστούς και εξωτερικούς χώρους του εξαιρετικού εκθεσιακού κέντρου «Φάμπρικα Πολιτισμού».  Για άλλη μια φορά, όλα τα γεγονότα φωτογραφήθηκαν και μαγνητοσκοπήθηκαν από κορυφαίους επαγγελματίες των μέσων αναρρίχησης και θα προβληθούν σε ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ελλάδα και σε αρκετές χώρες, δίνοντας τη δυνατότητα να καθιερωθεί ακόμη περισσότερο ο προορισμός  στη συνείδηση του κοινού στο εσωτερικό και το εξωτερικό,  διεκδικώντας επάξια το μερίδιό του στον τουριστικό χάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου