ΠΑΤΡΑ : Νίκος Νικολόπουλος: Το ΚΚΕ θέλει Καρναβάλι στα… μέτρα του!


Ο Πελετίδης βλέπει σαν… αγγαρεία τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας!

Με αφορμή την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού, ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ο τελάλης απηύθυνε την πρόσκληση και οι Καρναβαλικές στιγμές της αθρόας συμμετοχής, της χαράς και της ανεμελιάς είναι μπροστά μας. Ο αυθορμητισμός και η ευρηματικότητα της νεολαίας μας, σε συνδυασμό με την μακρά Καρναβαλική παράδοση της πόλης, έστω και χωρίς… πιλότο, θ’ απογειώσουν πάλι το κέφι στην Πάτρα.
Οφείλουμε, ωστόσο, ν’ αναλογισθούμε πόσο καλύτερες θα ήταν οι συνθήκες της διοργάνωσης και τα πολλαπλάσια οφέλη της Πάτρας, αν ο θεσμός δεν είχε προσκρούσει στις δογματικές εμμονές της σταλινικής Δημοτικής Αρχής.
Έχουμε στην διάθεσή μας έναν μοναδικό θεσμό, αλλά δυστυχώς προσκρούει στην στενόμυαλη διαχειριστική αντίληψη του ΚΚΕ και στον Πελετίδη, που βγάζει… σπυράκια γιατί βλέπει σαν… αγγαρεία τη μεγάλη γιορτή της πόλης.

Σύσσωμη η Πάτρα έχει και το χρέος και τη δυνατότητα να μετατρέψει το Καρναβάλι σ’ έναν υγιέστατο, καθοριστικό πολιτιστικό, τουριστικό και οικονομικό πνεύμονα της πόλης.
Οι υλοποιήσιμες ιδέες περισσεύουν. Η διάθεση και το πείσμα, ώστε να ξανανοιώσει το Πατρινό Καρναβάλι υπάρχουν. Οι ικανοί, για να συμβάλουν στην εξωστρέφεια και την ανάκαμψή του, βρίσκονται ανάμεσά μας και δικαιούνται να πάρουν την ευκαιρία για να διατηρηθεί και να εκσυγχρονισθεί το κορυφαίο Καρναβάλι της χώρας.
Το ΚΚΕ έχει άλλη, στείρα αντίληψη, που προωθεί την ελεγχόμενη, «στρατευμένη» τέχνη, γι’ αυτό και καθηλώνεται ο θεσμός στην ασφυξία του βάλτου. Μου δίνει θάρρος, ωστόσο, η βούληση των συμπολιτών μας για επανεκκίνηση της πόλης, με αναπτυξιακό όραμα και σχέδιο, προκειμένου να καταστεί επιτέλους η αδιαμφισβήτητη και ηγέτιδα πόλη-μητρόπολη της νέας εποχής και της Νοτιοδυτικής Ελλάδας.
Καλό Καρναβάλι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου