ΠΑΤΡΑ : Επιμορφωτική Ημερίδα «Εγκέφαλος, ο μαέστρος της ζωής»


Στο πλαίσιο της έκθεσης «Στην καρδιά του Εγκεφάλου» που φιλοξενεί το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας από 20/2-4/5/2019 οργανώνεται Επιμορφωτική Ημερίδα με βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς. Η Ημερίδα διοργανώνεται από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, την Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες και την Ένωση Εικαστικών Πάτρας, με την επιστημονική καθοδήγηση της Αν. καθηγήτριας του Τμήματος Βιολογίας κας Μαριγούλας Μαργαρίτη.
Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστούν θέματα σχετικά με τον εγκέφαλο και τρόποι με τους οποίους οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δουλέψουν με τους μαθητές τους για την κατανόηση της σημασίας του εγκεφάλου μέσω της εικαστικής προσέγγισης.
Οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν με ομάδες μαθητών και στο Δίκτυο Αγωγής Υγείας «Εγκέφαλος, ο σκηνοθέτης της ζωής μας».           


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
16.45-17.00  Προσέλευση-Εγγραφή
17.00-17.10  Χαιρετισμοί 
17.10-17.50 Μαργαρίτη Μαριγούλα, Αν. Καθηγήτρια, Τμήμα Βιολογίας ΠΠ, μέλος Ελληνική Εταιρείας για τις Νευροεπιστήμες, Επιστημονική Υπεύθυνη της  έκθεσης «Στην καρδιά του Εγκεφάλου»            
«Εγκέφαλος, ο σκηνοθέτης της ζωής μας»            
ΠένυΘεολόγη-Γκούτη, Υπεύθυνη ΜΕΤ ΠΠ
Παρουσίαση των εικόνων της έκθεσης
17.50-18.50  Βιωματικά εργαστήρια σε ομάδες
18.50-19.15 Παρουσίαση των έργων των ομάδων

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη Κάτω από το Πάρκο της Ειρήνης και πίσω από το Εκκρεμές του Φουκώ.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:
https://www.facebook.com/Museum-of-Science-and-Technology-109823479058588/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου