ΠΑΤΡΑ : Βρύση πιστό αντίγραφο διατηρητέας βρύσης γαλλικής κατασκευής, του περασμένου αιώνα Τοποθετήθηκε σήμερα από την ΔΕΥΑΠ στην οδό Αγίου Νικολάου (κοντά στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου) η δεύτερη από τις 25 βρύσες που αποτελούν πιστό αντίγραφο γαλλικής κατασκευής διατηρητέας βρύσης και που θα τοποθετηθούν σε σημεία της Πάτρας.
Κατά την παράδοση της βρύσης στους κατοίκους παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος. Δημήτρης Πελεκούδας, και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Παντελής Βακάλογλου, εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΠ και καταστηματάρχες της περιοχής.
Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ είπε ότι από την εκσκαφή για την τοποθέτηση της βρύσης, βρέθηκαν στοιχεία ότι υπήρχε εκεί παρόμοια τέτοια  πριν 70 χρόνια.
Η βρύση είναι πιστό αντίγραφο της διατηρητέας βρύσης γαλλικής κατασκευής, που χρονολογείται από τις αρχές του περασμένου αιώνα και που τοποθετήθηκε, πριν από λίγο καιρό, στην συνοικία της Αγίας Αικατερίνης.

Εξετάζεται η πρόταση φιλόζωων να τοποθετηθεί και ειδικό δοχείο ώστε να πίνουν νερό και τα ζώα.
Η ΔΕΥΑΠ στο επόμενο διάστημα θα τοποθετήσει σε σημεία της πόλης άλλες 23 τέτοιες βρύσες.
Η πρωτοβουλία αυτή της ΔΕΥΑΠ θα προσφέρει πρόσβαση σε πόσιμο νερό στους περαστικούς και θα μειώσει τη χρήση πλαστικών μπουκαλιών, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου