ΠΑΤΡΑ : Νίκος Νικολόπουλος : «Με το κόμμα των Πατρινών. Ούτε δεξιά. Ούτε αριστερά. Μόνο μπροστά»Μόνο Μπροστά με το Κόμμα των Πατρινών
 Με μια εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση στο Patras Palace έγινε η επίσημη αναγγελία της υποψηφιότητας του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για την Δημαρχία του Δήμου Πατρέων.  Ο όροφος, το lobby αλλά και το πεζοδρόμιο του ξενοδοχείου γέμισε από κόσμο που βρέθηκε κοντά στον Νίκο Νικολόπουλο για να δηλώσει την στήριξή του σ΄ αυτόν τον αγώνα για την δημιουργία της Νέας Πάτρας. 
 
«Νέα Πάτρα» θα είναι και το όνομα της δημοτική παράταξης την οποία παρουσίασε αναλυτικά ο υποψήφιος πλέον Δήμαρχος.  Με την σημαία του «κόμματος των Πατρινών» που αποδείχτηκε πολύ μεγάλο αλλά και μ’ ένα ψηφοδέλτιο νεανικό, ζωντανό, φρέσκο κι ελπιδοφόρο, ο Νίκος Νικολόπουλος φιλοδοξεί να γίνει ο πρωτομάστορας στο οικοδόμημα της Νέας Πάτρας.
Νέοι γυναίκες και άφθαρτα πρόσωπα πλαισιώνουν τον έμπειρο Νικολόπουλο ο οποίος αποτιμώντας την χθεσινή βραδιά, ανέφερε: «Δεν μπορεί παρά να νιώθω μεγάλη συγκίνηση, βαθιά ευγνωμοσύνη αλλά και βαρύ το αίσθημα ευθύνης απέναντι σ’ όλους αυτούς που βρέθηκαν κοντά μου σε αυτό το εγχείρημα και καθημερινά πολλαπλασιάζονται. Εδώ κι ένα μήνα άνοιξε η συζήτηση για πιθανή υποψηφιότητά μου. Τότε δεσμεύτηκα να σταθμίσω και να ζυγίσω με σοβαρότητα την πρόταση αυτή. Έκτοτε, παλιοί φίλοι, αλλά και πολλοί νέοι, βρέθηκαν κοντά μου, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να μπω μπροστάρης για την δημιουργία μιας Πάτρας σύγχρονης και ανεπτυγμένης, δυνατής και πρωτοπόρας. Δέχτηκα την πρόσκληση και την πρόκληση. Και η πρώτη αυτή συγκέντρωση μας δικαίωσε όλους.  Προχωράμε μπροστά. Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά. Με το κόμμα των Πατρινών για μια τη νέα Πάτρα.  Καλό ξεκίνημα. Καλό αγώνα. Με την Νίκη!».
ΠΟΙΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Την εκδήλωση και την υποψηφιότητα του Νίκου Νικολόπουλου χαιρέτισαν και πρόσωπα με ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς και γνωστά πρόσωπα ανά το Πανελλήνιο.  Μεταξύ αυτών, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών αλλά και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οικονομολόγος και πρόεδρος του Κινήματος «Υπέρβαση», Κυριάκος Τόμπρας, ο γνωστός και πολύπειρος δημοσιογράφος, Γιάννης Ντάσκας, ο επίσης γνωστός δημοσιογράφος και υποψήφιος με τον συνδυασμό του Νίκου Νικολόπουλου, Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο γνωστός συνδικαλιστής της Πάτρας, Γιώργος Τσιμέκας. Την εκδήλωση άνοιξε ο γιος του ανεξάρτητου βουλευτή, Ανδρέας Νικολόπουλος, μιλώντας για τον πατέρα του.
Στον χαιρετισμό που έστειλε ο κ. Μίχαλος, καθώς απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ανέφερε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά: «Θέλω, έστω και από μακριά, να στείλω ένα θερμό μήνυμα στήριξης στην υποψηφιότητα του Νίκου Νικολόπουλου.  Στηρίζω έναν καλό φίλο. Έναν άξιο και ικανό πολιτικό, που υπηρετεί με συνέπεια τόσο τον τόπο του, όσο και την πατρίδα μας, από όποια θέση ευθύνης του ανατέθηκε. Έναν πολιτικό με αρχές και αξίες. Τις οποίες υπερασπίζεται με ειλικρίνεια, με τόλμη και πίστη, χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς». Και ο κ. Μίχαλος κατέληγε: «Ο Νίκος Νικολόπουλος έχει αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί. Έχει αποδείξει το δυναμισμό και την αποτελεσματικότητά του. Έχει αποδείξει, πάνω από όλα, την αγάπη του για αυτό τον τόπο. Είμαι βέβαιος, ότι ως Δήμαρχος θα καταφέρει να κάνει τη διαφορά. Θα καταφέρει να οδηγήσει την Πάτρα μπροστά».
Ο κ. Τόμπρας από την πλευρά, του, υπογράμμισε: «Σήμερα η Πάτρα εξέλεξε δήμαρχο! Είναι πρωτοφανές αυτό που είδα ερχόμενος εδώ. Δεν το έχω ξαναζήσει. Φίλε Νίκο, μάλλον δεν έχεις εικόνα τι συμβαίνει έξω από αυτή την αίθουσα…». Επίσης, αναφέρθηκε στην διαρκή προσπάθεια του Νίκου Νικολόπουλου υπέρ της κοινωνίας των πολιτών και ιδιαίτερα στοπλευρό των αδίκως δοκιμαζομένων πολιτών από την κρίση, αλλά και στην επιμονή του να στηρίζει με κάθε τρόπο τα δίκαια αιτήματα.
Στην ομιλία του, ο κ. Ντάσκας υπογράμμισε μεταξύ άλλων την αγωνιστικότητα και το θάρρος του Νίκου Νικολόπουλου να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της διαφθοράς, τονίζοντας ότι ποτέ δεν δίστασε να φέρει στη Βουλή και να αναδείξει θέματα που αναδείκνυε η δημοσιογραφική έρευνα, όποιον και να αφορούσαν. «Τον έχω τεστάρει πολλές φορές. Και ξέρω ότι ο Νίκος Νικολόπουλος είναι ένας μεγάλος και αληθινός μαχητής της αλήθειας και του τόπου» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την δική του πλευρά, ο κ. Γιαννακόπουλος τόνισε την σχέση του με την Πάτρα και υπενθύμισε πως ο πατέρας του υπήρξε επί σειρά πολλών ετών διευθυντής της ΝΟΔΕ Αχαΐας, σημειώνοντας ότι ζει και εργάζεται στην Αθήνα, όμως «κουβαλάει μέσα του» την Πάτρα, στην οποία και ψηφίζει, ενώ επιθυμία του είναι να στηρίξει τον αγώνα του Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος στην κοινοβουλευτική του διαδρομή έχει αποδείξει την αξία του. «Αγνοώ εκείνον τον ισχυρό, είτε επιχειρηματίας είναι είτε δημόσιο πρόσωπο είτε πολιτικός, που ευνοήθηκε από τον Νικολόπουλο. Ως γνήσιος Πατρινός ποτέ δεν επέτρεψε σε  κανέναν να τον θεωρήσει δεδομένο  γι΄ αυτό και ενίοτε εμφανίζομαι στις μαχητικές έως εμπρηστικές τηλεοπτικές του εκπομπές του.  Κρατά ισορροπίες μόνο για την πόλη του και για την Αχαΐα αλλά και πάλι το χρονοδιάγραμμα που θέτει είναι περιορισμένο». «Η ιστορία όπως και ο πόλεμος δεν περιμένουν κανέναν» κατέληξε ο κ. Γιαννακόπουλος.
Στη δική του παρέμβαση, ο συνδικαλιστής, Γ. Τσιμέκας, τόνισε πως «τα τοπικά ζητήματα τα ορίζει η τοπική κοινωνία και κανένα κόμμα», ενώ εστίασε στην πάντα αδέσμευτη και αληθινή «φωνή» του Νίκου Νικολόπουλου, αλλά και στη μαχητικότητα που πάντα επέδειξε, ως πιστός στρατιώτης στο πλευρό της μεγάλης λαϊκής και φιλελεύθερης παράταξης, από την οποία ποτέ δεν αποστάτησε.
Τέλος, στην εκκίνηση της εκδήλωσης, ο 17χρονος Ανδρέας Νικολόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τα αδέλφια  μου κι εγώ γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε  σ΄ ένα σπίτι  ακούγοντας συνεχώς και από τον πατέρα μου και από τη μητέρα μου για την Πάτρα. Τις αρετές, τα προβλήματα της,  τις  απαιτήσεις,  τον χαρακτήρα των ανθρώπων της, την ιστορία της  και την προοπτική της. Απορούσα που ενώ τον  έβλεπα  να αγωνίζεται  συνεχώς για την Πάτρα στη Βουλή, τελικώς το αποτέλεσμα ήταν περιορισμένο αφού οι εκάστοτε εκλεγμένοι στον δήμο δεν αντιμετώπιζαν με το δικό του ενδιαφέρον τα όσα ζητήματα κατά περιόδους ανέκυπταν. Θα το πω απλά , όπως το αισθάνομαι. Η Πάτρα βρίσκεται μέσα στο σπίτι μας κι εμείς είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της». Και ο Ανδρέας κατέληξε: «Αγαπημένε μου και σεβαστέ πατέρα είμαι ένας από τους πολλούς  που  στέκονται δίπλα σου  για εκείνο που  αγάπησες περισσότερο από όλα τα άλλα, ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου