Η ''Ωκεανίς'' θα πλήξει τη χώρα από την Παρασκευή το βράδυ

Χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να φέρει η κακοκαιρία «Ωκεανίς», η οποία θα πλήξει τη χώρα από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, με τα καιρικά φαινόμενα να είναι έντονα έως την Κυριακή. Έντονες βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στην Κρήτη, ενώ στα λευκά θα «ντυθεί» ακόμη και ο Πειραιάς
Κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας θα είναι η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας λόγω της έλευσης αερίων μαζών πολικής προέλευσης από τα βορειοδυτικά, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και οι πυκνές χιονοπτώσεις τόσο σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα όσο και κατά τόπους σε πεδινές περιοχές.

Η χιονόπτωση στα βόρεια προάστια της Αττικής θα ξεκινήσει το βράδυ του Σαββάτου, με τη θερμοκρασία να πέφτει στους μηδέν βαθμούς Κελσίου, και θα συνεχιστεί την Κυριακή (από τις 08.00 και μετά), ενώ θα ενταθεί τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ.

Θυελλώδεις άνεμοι, οι οποίοι θα επηρεάσουν κατά περιόδους χερσαίες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας και θα φτάσουν ακόμη και τα 10 μποφόρ, θα πνέουν στο Αιγαίο το Σάββατο και την Κυριακή.

Έντονες βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στην Κρήτη, ενώ στα λευκά θα «ντυθεί» ακόμη και ο Πειραιάς.
Tα προγνωστικά στοιχεία είναι ακόμη αρκετά ευμετάβλητα. Λεπτομέρειες σχετικά με τις περιοχές που θα δεχτούν τις σημαντικότερες χιονοπτώσεις, καθώς και τα υψόμετρα χιονόπτωσης ανά περιοχή (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), θα δοθούν το επόμενο 24ωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου