ΠΑΤΡΑ : Τοποθέτηση του σπιράλ για το site του Δήμου Πατρέων


«Πεδίο μικροπολιτικών παιχνιδιών και δυσφήμισης της πόλης»
Ο επισκέπτης ή ο απλός ενδιαφερόμενος για μία πόλη, το πρώτο πράγμα που κάνει συνήθως είναι να αναζητά διαδικτυακά το όνομά της και να επισκέπτεται την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου προκειμένου να βρει τις πληροφορίες που χρειάζεται.
Σύμφωνα με την κοινή λογική, όλοι οι ιστότοποι πόλεων της χώρας αποτελούν ένα σημαντικό μέσο διαφήμισής της αντίστοιχης πόλης και εκεί κανείς βρίσκει να προτάσσονται οι λόγοι που έχει κάποιος να την επισκεφθεί, τα δυνατά της σημεία, τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και οτιδήποτε θελκτικό διαθέτει για τον δυνητικό επισκέπτη. Φευ, η δημοτική αρχή της Πάτρας, φρόντισε και σε αυτό το κομμάτι να πρωτοτυπήσει, δυστυχώς με την απόλυτα αρνητική έννοια του όρου.

Πράγματι, αν απλός επισκέπτης κάνει τη "βόλτα" του στην επίσημη ιστοσελίδα της πόλης μας, συναντά -προς δυσάρεστη έκπληξή του- ένα ξεκάθαρο εργαλείο προπαγάνδας της δημοτικής αρχής, το οποίο στα μάτια του δεν μπορεί παρά να αποτελεί δυσφήμιση της Πάτρας. Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται μονίμως οι επιθετικές και έμπλεες λαϊκισμού ανακοινώσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης.
"Όλο «θα» και αέρας κοπανιστός, αυτό είναι το όραμά σας!" είναι ένα από τα πρόσφατα πρωτοσέλιδα της ιστοσελίδας το οποίο και παραθέτουμε. Παρακάτω συναντά κανείς ατάκες περί "νάνων", "πληγών του Φαραώ" και λοιπών χαρακτηριστικών της μικροπολιτικής επικοινωνιακής τακτικής της δημοτική αρχής. Τα παραδείγματα δεκάδες.
Αυτή είναι η εικόνα της πόλης που θέλουμε να περνά προς τα έξω ένας βασικός καθρέπτης της περιοχής μας, όπως είναι η ιστοσελίδα του Δήμου; Αυτό είναι το μοντέλο εξωστρέφειας που θα μας οδηγήσει στο αύριο; Το site του Δήμου παρέχει επικοινωνία που αφορά πράγματι τον Δήμο ή είναι μόνο παραταξιακό όργανο της πρώτης σε ψήφους δημοτικής κίνησης της πόλης;
Η ιστοσελίδα οφείλει να είναι δυναμική, να παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες στον πολίτη αλλά και τον επισκέπτη της πόλης μας, να είναι εύχρηστη και φιλική και σε καμία περίπτωση να μην αποτελεί κομματικό εργαλείο γιατί η ενημέρωση και συντήρησή του πληρώνεται με χρήματα ΟΛΩΝ των Πατρινών και όχι όσων στηρίζουν την εκάστοτε Δημοτική Αρχή.
Ως δημοτική παράταξη το σπιράλ εκφράζει αποτροπιασμό. Για πολλοστή φορά μας θλίβουν και μας προβληματίζουν βαθιά οι προτεραιότητες και οι πρακτικές της δημοτικής αρχής. Ένα είναι βέβαιο: Στην Πάτρα μας δεν αξίζει τέτοια εικόνα. Και το σπιράλ δεσμεύεται πως δεν θα πάψει να μάχεται για να την βελτιώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου