ΠΑΤΡΑ : Κορονοϊός- «αστεία σενάρια» με το καρναβάλι

Εντείνεται ώρα με την ώρα η ανησυχία για πιθανό κρούσμα του κορονοϊού και στην Ελλάδα, με τους ειδικούς πάντως να συνιστούν ψυχραιμία.

Σε κάθε περίπτωση και λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων στη γειτονική Ιταλία και η χώρα μας βρίσκεται σε συναγερμό. Στο πλαίσιο αυτό από χθες άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητα σενάρια σύμφωνα με τα οποία εξεταζόταν ακόμη και η ματαίωση του περίφημου καρναβαλιού της Πάτρας.
Όπως όμως λένε πηγές του Δήμου Πατρέων και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου η οποία είναι επιφορτισμένη με τη διοργάνωση του καρναβαλιού αυτά είναι «αστεία σενάρια». Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες από την πρωτεύουσα του νομού Αχαΐας, ο προγραμματισμός για το καρναβάλι του προσεχούς Σαββατοκύριακου συνεχίζεται κανονικά, ενώ η πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης εν όψει των εορταστικών εκδηλώσεων ξεπερνάει το 90% χωρίς να υπάρχουν ακυρώσεις.


Την ίδια στιγμή πάντως ανησυχία υπάρχει για τον κόσμο που καθημερινά καταφθάνει στην πρωτεύουσα της Αχαΐας δια θαλάσσης. Ήδη έχουν αφιχθεί από τα λιμάνια της Τεργέστης και του Μπάρι δύο βαπόρια, ενώ δύο ακόμη πρόκειται να αφιχθούν εντός της ημέρας από το λιμάνι του Μπρίντιζι και της Ανκόνα.
Παρά την ανησυχία πάντως, σύμφωνα με πηγές του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) μέχρι χθες  δεν είχε κριθεί απαραίτητο να πραγματοποιούνται έλεγχοι στο λιμάνι .
Αυτή την ώρα πάντως, λένε οι ίδιες πηγές, στην Πάτρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη των αρμοδίων φορέων προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα ληφθούν μέτρα ελέγχου των αφιχθέντων από την Ιταλία δεδομένου ότι καθημερινά στο λιμάνι της Πάτρας καταπλέουν τουλάχιστον τρία με τέσσερα βαπόρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου