Μεταφορά σκόνης και σποραδικές καταιγίδες

Σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης αναμένεται σήμερα και αύριο στη χώρα μας, με βάση το προγνωστικό μοντέλο WRF-CHEM του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.
Το φαινόμενο οφείλεται στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία, η οποία ευνοεί τη δημιουργία ισχυρών ανέμων νότιας διεύθυνσης. Το κύμα σκόνης αναμένεται να επηρεάσει ακόμα και περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ενώ μείωση των συγκεντρώσεων της σκόνης αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας.






Αύριο αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους σε όλη τη χώρα, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις νησιωτικές αλλά και σε παράκτιες περιοχές. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους τα οκτώ μποφόρ.Πιο αναλυτικά, η θερμοκρασία που θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 6 έως 12, στη Θράκη από 10 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 13, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 9 έως 19, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 10 έως 14 και στην Κρήτη από 8 έως 16.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου