ΠΑΤΡΑ / ΕΜΠΟΡΙΚΟΣΣΥΛΛΟΓΟΣ : Για το άνοιγμα των καταστημάτων τροφίμων τις Κυριακές


Στα πλαίσια των μέτρων για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού αναγγέλθηκε από την πολιτεία η λειτουργία των καταστημάτων τροφίμων και τις Κυριακές.
Το μέτρο αυτό  είναι ανώφελο όσον αφορά την εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Καταστρατηγεί το δικαίωμα για λίγη ξεκούραση των εργαζομένων που δίνουν αυτή την περίοδο μια δύσκολη και επικίνδυνη μάχη.Εκφράζουμε, λόγω και των τελευταίων αποφάσεων της κυβέρνησης για απελευθέρωση των Κυριακών σε εκπτωτικά χωριά, την υποψία ότι το μέτρο αυτό παρά την προσωρινότητά του προσπαθεί να περάσει από το παράθυρο την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
Κάθε τέτοια προσπάθεια μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και καλούμε την πολιτεία να ανακαλέσει το συγκεκριμένο μέτρο. Η λειτουργία έξι ημερών, με διευρυμένο μάλιστα ωράριο, των καταστημάτων αυτών είναι υπεραρκετή για να καλύψει τις ανάγκες χωρίς συνωστισμούς.
Χαιρετίζουμε τη στάση των αλυσίδων και των συναδέλφων που αρνούνται να ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή.
Τέλος επειδή οι εξελίξεις τρέχουν καλούμε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει άμεσα και να αναστείλει το θέμα των πληρωμών που πρέπει να γίνουν εντός του Μαρτίου των επαγγελματιών για τον ΕΦΚΑ.
Με νέα του ανακοίνωση και μόλις οριστικοποιηθούν  ο Σύλλογος θα τοποθετηθεί συνολικά για την επάρκεια των μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων που αναγγέλλει η Κυβέρνηση. 
   Εκ του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου