ΙΩΑΝΝΙΝΑ / Κοροναϊός: Σε κατάσταση συναγερμού – Σε αναστολή η εφημερία του Νοσοκομείου

Κλειστή η σημερινή εφημερία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων μετά από θετικό κρούσμα του κοροναϊού που εντοπίστηκε σε μέλος του ιατρικού προσωπικού. Έξι με επτά μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού έχουν τεθεί σε κατ' οίκον απομόνωση. 

 

 

Θετική στον ιό βρέθηκε ειδικευόμενη χειρουργός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε το νοσοκομείο, καθώς πριν διαπιστωθεί ότι είναι κρούσμα του ιού, η γιατρός εργαζόταν κανονικά.

Μετά την διαπίστωση ότι η γιατρός πάσχει από κοροναϊό σε κατ’ οίκον απομόνωση τέθηκαν 6-7 άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό. Η ίδια ωστόσο, δεν έχει διαπιστωθεί ακόμη από που μολύνθηκε.

Η απόφαση της 6ης ΥΠΕ είναι να εφημερεύσει εκτάκτως την Κυριακή 15 Μαρτίου το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» αντί του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «λόγω υπηρεσιακών αναγκών», όπως μεταδίδει το iatropedia.gr.
Η γιατρός παρουσιάζει ήπια συμπτωματολογία και παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι της, ενώ το δεύτερο περιστατικό, νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών του ΠΓΝΙ. Πρόκειται για έναν τουριστικό πράκτορα, που είχε υποδεχθεί έναν τουρίστα από την Ιταλία τις προηγούμενες ημέρες, ο οποίος πιθανότατα του μετέδωσε τον ιό.
Στο ίδιο νοσοκομείο, είχε διαγνωστεί πριν από μέρες θετικός στον ιό και ο οδηγός του πούλμαν των τουριστών των Αγίων Τόπων. Ο οδηγός παραμένει στο σπίτι του σε απομόνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου