Ο Δήμος Αγρινίου στο “Στην υγειά μας ρε παιδιά” – Αφιέρωμα στον Αγρινιώτη στιχουργό Πυθαγόρα Παπασταματίου

Στη εκπομπή «στην υγειά μας ρε παιδιά» του Σπύρου Παπαδόπουλου στο ΣΚΑΪ συμμετείχε το χορευτικό τμήμα του δήμου Αγρινίου καθώς η εκπομπή ήταν αφιερωμένη στον Αγρινιώτη στιχουργό Πυθαγόρα Παπασταματίου.



















 
Στη εκπομπή συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, η Αγρινιώτισσα δημοσιογράφος Ράνια Τραγόμαλλου, όπως και η Θερμιώτισσα στην καταγωγή δημοσιογράφος του Star, Κατερίνα Παπακωστοπούλου. Η εκπομπή προβλήθηκε χθες έχοντας έντονο άρωμα Αγρινίου και Αιτωλοακαρνανίας.
Αξέχαστες επιτυχίες, που παραμένουν ζωντανές έως σήμερα, τραγούδησαν οι Θέμης Αδαμαντίδης, Γιώργος Γιαννιάς, Βίκυ Καρατζόγλου, Βασιλική Καρακώστα, Βασίλης Δήμας, Παμπίνα Κοντέα, Βάλια Σωμαράκη, Ελπίδα Γαδ και Γιάννης Σκάρκος.
Στο ταξίδι αυτό συμμετείχαν και οι Κούλης Νικολάου, Πάνος Σκουρολιάκος, Γιώργος Παπαναστασίου, Γιώργος Καραμέρος, Αντώνης Πρέκας, Χρήστος Σπανός, Βαρβάρα Λάρμου, Ευτυχία Μέλη, Ράνια Τραγόμαλλου, Κατερίνα Παπακωστοπούλου, Βάσω Μητρομάρα και Κατερίνα Νινιού. Όλοι μαζί απόλαυσαν το ξεχωριστό αφιέρωμα στον Πυθαγόρα, τον στιχουργό, που υπήρξε ένα από τα μεγάλα κεφάλαια στο ελληνικό τραγούδι.
Ο  Πυθαγόρας Παπασταματίου κατάγονταν από  προσφυγική οικογένεια, γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1930 και έζησε στην πόλη μέχρι τα 18 του χρόνια.  Με μερικά από τα τραγούδια που συνέθεσε υπάρχουν αναφορές στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή, με γνωστότερο όλων το «Για σένα Αγρινιώτισσα», που ερμήνευσε ο Στράτος Διονυσίου.
Ο Πυθαγόρας, αν και έφυγε από τη ζωή σε μικρή ηλικία, άφησε πίσω του εκατοντάδες τραγούδια, ενώ συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού. Διάσημοι συνθέτες και τραγουδιστές συνέπραξαν μαζί του και έφτιαξαν τραγούδια που ακούγονται μέχρι σήμερα!
sinidisi.gr / skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου