Νίκη Κεραμέως: Θα εξεταστεί τυχόν παράταση του κλεισίματος των σχολείων -Τι είπε για Πανελλαδικές και Θεία κοινωνία

«Η κυβέρνηση έδρασε προληπτικά με την απόφαση για κλείσιμο των σχολείων» εξήγησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ, «10», με την Όλγα Τρέμη.
Η Νίκη Κεραμέως συμπλήρωσε πως η απόφαση για παράταση ή μη του μέτρου μετά το πέρας των 14 ημερών θα αποφασιστεί εν ευθέτω χρόνω. Η υπουργός παιδείας πρόσθεσε πως «τα σχολεία έκλεισαν για να περιοριστούν και οι συναθροίσεις των μαθητών» σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διάδοση του κορωνοϊού στη χώρα.

Η Νίκη Κεραμέως είπε πως βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη «πρωτοβουλία για την διευκόλυνση των εργαζόμενων γονιών», με δεδομένο πως τα σχολεία δεν θα λειτουργούν.
Νίκη Κεραμέως: Θα καλύψουμε την διδακτέα ύλη

Όπως σημείωσε και με δηλώσεις της νωρίτερα, στο δελτίο του ΑΝΤ1, έτσι και στην ΕΡΤ, η Νίκη Κεραμέως επανέλαβε πως το λουκέτο στα σχολεία λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού δεν θα επηρεάσει το σχολικό έτος. «Είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα και θα καλύψουμε την διδακτική ύλη» σημείωσε στην εκπομπή της Δημόσιας τηλεόρασης.

Η Νίκη Κεραμέως εξήγησε πως η ημερομηνία διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων θα εξαρτηθεί από την διάρκεια των έκτακτων μέτρων. Όπως σημείωσε η υπουργός Παιδείας, η κυβέρνηση μελετά την «άμεση εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαιδεύσεις».
Νίκη Κεραμέως: Ο κορωνοϊός μεταδίδεται και με το σάλιο

Αναφερόμενη στο ζήτημα που απασχόλησε τελευταία την δημόσια συζήτηση, αναφορικά με την θεία κοινωνία, η Νίκη Κεραμέως τόνισε πως ο τρόπος εξάπλωσης του κορωνοϊού περιλαμβάνει και το σάλιο.

Η υπουργός Παιδείας ωστόσο τόνισε πως «η θεία μετάληψη και οι τρόποι λατρείας αποτελούν ζήτημα ατομικής ευθύνης», ζητώντας ωστόσο από τις ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν τις συναθροίσεις στις εκκλησίες.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου