ΠΑΤΡΑ : Γιώργος Ρώρος .Να διδάξει η κα Κουρή μαθήματα εργατικής νομοθεσίας στα ΚΕΚ του κ. Βρούτση

Συνηθίζεται να απαντάει ο Δήμαρχος σε ερωτήματα που του θέτουν οι δημοτικές παρατάξεις. Εκτός αν του αρέσει να κρύβεται στα δύσκολα ή απουσιάζει και είναι άφαντος, οπότε αναλαμβάνει αυτόν τον ρόλο ο/η γραμματέας του. Για αυτό μας προξένησε εντύπωση που ανέλαβε αυτόν τον ρόλο η κυρία Κουρή σε επιστολή που απευθύναμε στον Δήμαρχο καλώντας τον να τοποθετηθεί ο ίδιος σε ζητήματα που αμαυρώνουν την εικόνα της Δημοτικής Αρχής, τη στιγμή μάλιστα που η Λαϊκή Συσπείρωση είναι εγκαλούμενη.
 Για αυτό θα συνεχίσουμε να ρωτάμε τον Δήμαρχο εάν τον εκφράζουν οι διευθετήσεις σε ζητήματα διαχείρισης του ανθρώπινου προσωπικού του Δήμου και των Οργανισμών του, όταν έχουν επισημανθεί αντικρουόμενες λογικές και τακτικές βολέματος ημετέρων. Δύο μέτρα δύο σταθμά.
Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε αλλιώς τη λογική που απολύει τον κ. Σκαλτσά για να δώσει τη θέση του σε νεώτερους.... όταν λίγο καιρό πριν απολυόταν ο κ. Αμπαζής για να δώσει τη θέση του στον κ. Καζάκο και μάλιστα με προνομιακή σύμβαση εργασίας και αμοιβής 4300€ τον μήνα, που του επέτρεπε την παράλληλη απολαβή της σύνταξής του.
Δεν μπορούμε, να εξηγήσουμε αλλιώς την προσπάθεια τροποποίησης της σύμβασης άλλου απασχολούμενου του Δήμου σε οργανισμό όπου στη σχετική εισήγηση αναφερόταν: «η σύμβασή του μετατρέπεται από ωρομίσθιο σε σύμβαση εργασίας πλήρους απασχόλησης προκειμένου να εξασφαλίσει τα ένσημα που χρειάζονται για τη συνταξιοδότησή του».
Θα συνεχίσουμε να ρωτάμε τον αριστερό Δήμαρχο, εάν τον εκφράζει η άποψη, ότι «οι αγώνες για Δημοκρατία και Ελευθερία δεν μπορεί να είναι το πρόσχημα επιλεκτικής παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας» που ισχυρίζεται η κυρία Κουρή, θεωρία και επιχείρημα που θα διδαχθεί σίγουρα στα ΚΕΚ του νεοφιλελεύθερου Βρούτση. Εάν θεωρεί δηλαδή, ότι οι εξορίες και οι φυλακίσεις χιλιάδων αγωνιστών/στριών του λαού μας θεωρούνται χρόνια αεργίας που δεν πρέπει να θεωρούνται συντάξιμα. Εάν θεωρεί, ότι «οι ευκαιρίες για εργασία ήσαν πολλές» σε πρώην εξόριστους ή φυλακισμένους, τα χρόνια που κυριαρχούσαν ακόμα τα ορφανά της χούντας και των ταγματασφαλιτών. Εάν θεωρεί, ότι οι ευκαιρίες για εργασία είναι πολλές ακόμα και τα τελευταία χρόνια, με ανεργία που έφθασε το 35% στην πόλη που άρχεται.
Θα συνεχίσουμε να ρωτάμε επίμονα, όσο κι αν αυτό δυσαρεστεί κάποιους, γιατί αυτός είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης και ο ρόλος της δημοτικής αρχής να απαντάει στα κακώς κείμενα που εντοπίζονται. Πολύ περισσότερο, όταν προβάλλονται φτηνές δικαιολογίες που ενισχύουν υποτίθεται τις ευκαιρίες των νέων ανθρώπων, από ανθρώπους που δεν έχουν αφήσει αμειβόμενες θέσεις σε οργανισμό του Δήμου ανεκμετάλλευτες. Ανακυκλώνονται τα ίδια πρόσωπα σε διάφορες θέσεις και την ίδια στιγμή απολαμβάνουν τη σύνταξή τους. Και τέλος ας μας πει η κυρία Κουρή αφού διδάσκει και πιστεύει αυτή τη θεωρία, αν σκέφτεται να παραιτηθεί ως συνταξιούχος από τις θέσεις της και να τις παραδώσει σε νεότερους εκτός εάν για την ίδια ισχύουν άλλα.
Είμαστε σίγουροι ότι θα επανέρθουμε. Γιατί απ΄ό,τι φαίνεται η δημοτική αρχή δεν φαίνεται διατεθειμένη να ακούσει τις φωνές της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου