Βηρυτός-Εκρήξεις: Δύο Ελληνίδες τραυματίες και μια νεκρή - Οδηγίες ελληνικού ΥΠΕΞ

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, μία Ελληνίδα πολίτης φέρεται να έχει χάσει τη ζωή της και ότι δυο ακόμη Ελληνίδες συγκαταλέγονται μεταξύ των τραυματιών από τις δύο γιγαντιαίες εκρήξεις που σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στο λιμάνι της Βηρυτού και προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές σε ολόκληρες συνοικίες της πρωτεύουσας του Λιβάνου.
Ωστόσο, με δεδομένη την έκταση της καταστροφής αλλά και τις υπό εξέλιξη προσπάθειες διάσωσης, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί. Σύμφωνα με πηγές, το Ελληνορθόδοξο νοσοκομείο της Βηρυτού ετέθη εκτός λειτουργίας και οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία.

Επίσης, το κτήριο της ελληνικής πρεσβείας έχει υποστεί υλικές ζημιές. Σύμφωνα με τα στοιχεία του λιβανέζικου Ερυθρού Σταυρού πάνω από εκατό άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 4.000 και πλέον τραυματίστηκαν. Παράλληλα, πολλοί παραμένουν αγνοούμενοι.

Οδηγίες για τους 'Ελληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: kt@mfa.gr.

Σημειώνεται ότι στο Λίβανο μετέβη ειδική ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ (με έδρα την Ελευσίνα) αποτελούμενη από 12 άτομα και διασωστικό σκύλο, δύο οχήματα και ειδικό εξοπλισμό με αεροσκάφος της Πολεμική Αεροπορίας C-130.

Παράλληλα, υπάρχει ετοιμότητα για αποστολή περαιτέρω βοήθειας αν κριθεί σκόπιμο, δεδομένης της πρόθεσης της ελληνικής κυβέρνησης να συνδράμει τη χώρα με κάθε μέσο που μπορεί να διαθέσει. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το γεγονός ότι τους Έλληνες διασώστες συνοδεύει, κατόπιν πρωτοβουλίας του Νίκου Δένδια, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου