ΑΘΗΝΑ : Απορρίφθηκε το αίτημα του Λαγού για εξαίρεση του δικαστηρίου

Η νέα έδρα, που κλήθηκε να εξετάσει το αίτημα του Γ. Λαγού, απέρριψε την εξαίρεση του δικαστηρίου και το προεδρείο της Μαρίας Λεπενιώτη επανέρχεται. ♦ Καταπέλτης η απόφαση για τα ελαφρυντικά. ♦ Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο στις 11 το πρωί.

Η απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά εξαιρεί από κάθε ελαφρυντική περίσταση όλους τους καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό και Γιώργο Γερμενή. Οι ποινές κάθειρξης θα κυμανθούν από 5 έως 15 χρόνια.

Kανένα ελαφρυντικό και στους: Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντώνη Γρέγο, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση, στους οποίους η ποινή θα κυμαίνεται από πέντε έως δέκα χρόνια.

Ελαφρυντικά για τους: Αναδιώτη, Τσακανίκα, Χρυσαφίτη, Αγριογιάννη, Ευγενικό, Μαρία, Παπαδόπουλο, Χατζηδάκη, Δήμο, Σκάλκο, Αλεξόπουλο, Μπούκουρα, Μίχο και Αρβανίτη.

Αίτημα εξαίρεσης των τακτικών και αναπληρωματικών δικαστών από τον Γιάννη Λαγό, μετά την ανακοίνωση των δικαστών επί των ελαφρυντικών. Να παραμείνουν στις θέσεις τους η εισαγγελέας και ο αναπληρωτής εισαγγελέας ζήτησε ο καταδικασθείς ευρωβουλευτής.  

Το αίτημα του Γ. Λαγού απέρριψε και η νέα έδρα, επομένως το προεδρείο της Μαρίας Λεπενιώτη επανέρχεται. Την απόρριψη του αιτήματός του είχε ζητήσει και η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου.

 Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο στις 11 το πρωί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου