ΠΑΤΡΑ : «Το Πανεπιστήμιο δεν αισθάνεται την πόλη κοντά του»


 
Έντονες αιχμές του Πρύτανη κατά της δημοτικής αρχής, σε συνάντηση με το σπιράλ

Αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης «σπιράλ» επισκέφτηκε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Χρήστο Μπούρα,στο γραφείο του και έγινε δέκτης έντονων παραπόνων για τη στάση της δημοτικής αρχής. «Ο Δήμαρχος Πατρέων νομίζει πως ζει σε μία πόλη που δεν έχει Πανεπιστήμιο» είπε χαρακτηριστικά ο Πρύτανης, κατά τησυνάντηση, εκφράζοντας έντονη δυσφορία για το ότι, γενικότερα, «το Πανεπιστήμιο δεν αισθάνεται την πόλη κοντά του».

 

Τα μέλη του σπιράλ που επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιο και συμμετείχαν στησυζήτηση (ο επικεφαλής Πέτρος Ψωμάς, ο δημοτικός σύμβουλος Θάνος Δούρος, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Ευαγγελία Βαβαρούτα, ο συντονιστής της Ομάδας Εργασίας #Παιδεία Ανδρέας Κοσμάτος και το μέλος Ματίνα Κούγελου) εξέφρασαν τις ευχές τους στη νέα πρυτανική αρχή, δήλωσαν διαθέσιμοι για συνεργασία στο πλαίσιο του γεφυρώματος του χάσματος πόλης-πανεπιστημίου και διατύπωσαν το σκεπτικό της παράταξης για αυτή τη σχέση και τις προοπτικές της.

Από την άλλη πλευρά ο Πρύτανης έκανε μία σύντομη αποτίμηση της παρούσας κατάστασης του ιδρύματος, εξέφρασε έντονους προβληματισμούς για το άμεσο μέλλον, ενημέρωσε για τα κρίσιμα εκπαιδευτικά και διοικητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, παρουσίασε το όραμά του για τη θητεία που ήδη ξεκίνησε, αλλά επικεντρώθηκε στην παντελή έλλειψη επικοινωνίας με τον Δήμο Πατρέων και τη δημοτική αρχή.

Αναπάντητες επιστολές, απαξιωτικήσυμπεριφορά, αδιαφορία, έλλειψη στοιχειώδους αστικής ευγένειας, απουσία Δημάρχου από εκδηλώσεις και συζητήσειςείναι μερικά από τα στοιχεία πουαναφέρθηκαν ως αίτια της μηδενικής επαφής μεταξύ Δήμου Πατρέων και Πανεπιστημίου Πατρών. Τα ανοικτά θέματα εξάλλου που αφορούν τις δύο πλευρές είναι πολλά: κτιριακά, οδοποιία, φωτισμοί, ανακύκλωση, ανταλλαγές κτιρίων, το θέμα των αδέσποτων και άλλα αιτήματα του Πανεπιστημίου για ποικίλα θέματα εκπαίδευσης, στέγασης, συνεργασίας κλπ. Πολλά από τα παραπάνω αναλύθηκαν επαρκώς κατά τη συζήτηση.

Ο κ. Μπούρας αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί για την απουσία του Πανεπιστημίου από τις δημόσιες συζητήσεις που αφορούν τα σοβαρά ζητήματα της Πάτρας (φυσικό αέριο, τρένο, παραλιακό μέτωπο κ.α.), ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία του σπιράλ να τον επισκεφτεί και ζήτησε να παραμείνουν οι δύο πλευρές σε τακτική επαφή. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμναςκ. Μάρκος Μαραγκός, που είναι και μέλος του σπιράλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου