ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ : Τα «Αχαγιώτικα Νέα» αναστέλλουν την έκδοσή τους


 ΜΕΤΑ ΑΠΌ 31 ΧΡΟΝΙΑ

Αγαπητοί αναγνώστες, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι  τα  «Αχαγιώτικα Νέα», αναστέλλουν την έκδοσή τους μετά από 31 χρόνια συνεχούς  παρουσίας τους στην έντυπη ενημέρωσή σας. Η φιλοδοξία μας όταν ξεκινήσαμε την  έκδοση  τον Ιανουάριο του 1990,  -με εκδότες τότε τα αδέλφια Νίκο και Γρηγόρη Βασ.  Δημόπουλο -  ήταν να καταγράφουμε τα γεγονότα με αντικειμενική ματιά, δίνοντας παράλληλα βήμα σε όποιον ήθελε να εκφράσει την άποψή του. 

 Τα χρόνια πέρασαν, οι καταστάσεις άλλαξαν αλλά η εφημερίδα μας παρέμεινε σταθερή στον στόχο της, καταβάλλοντας μεγάλο  αγώνα να κρατηθεί όρθια, ακόμα και στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περάσαμε και περνάμε.

Τριάντα ένα λοιπόν χρόνια έκδοσης των «Αχαγ. Νέων» και είμαστε υπερήφανοι που ανταποκριθήκαμε στην ανάγκη για σωστή ενημέρωση με σοβαρότητα, ήθος και συνέπεια. Κρατήσαμε την ταυτότητα και την ανεξαρτησία μας, μακριά από κάθε είδους δεσμεύσεις και εξαρτήσεις από την εκάστοτε εξουσία.

Δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα όμως από όλα αυτά αν δεν είχαμε στο πλευρό μας όλα αυτά τα χρόνια τους φίλους – «συνοδοιπόρους» μας, που ο καθένας τους με τον δικό του τρόπο μάς βοηθούσαν και από αυτούς αντλούσαμε τη  δύναμη να συνεχίζουμε.

Δεν τους αναφέρουμε όλους  γιατί είναι πάρα πολλοί, αλλά θα μας επιτρέψετε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον κ. Παναγιώτη Καράμπελα και να αναφερθούμε στους αείμνηστους Θανάση Κοντούλη και Θανάση Πανταζόπουλο, των οποίων η συμβολή υπήρξε καθοριστική.

 Δε θα μείνουμε  περισσότερο στο παρελθόν και στα συναισθήματα  που νιώθουμε για τα «Αχαγ. Νέα» ως δημιουργοί, γιατί  θα θέλαμε να επικεντρωθούμε στο μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που θέλουμε να εκφράσουμε. Για εμάς αυτή η λέξη σημαίνει πολλά από μόνη της και δεν έχει ανάγκη παραγράφους να τη συνοδέψουν και να την πλαισιώσουν. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας  στους αναγνώστες, τον επιχειρηματικό κόσμο, τους ιατρούς  της πόλης, τα αθλητικά σωματεία, τους πολιτιστικούς συλλόγους, καθώς και όλους τους φορείς που μας στήριζαν όλα αυτά τα χρόνια με τόση αγάπη και εκτίμηση στην προσπάθειά μας.

Επαναλαμβάνουμε χωρίς την στήριξη σας, τα «Αχαγ. Νέα» δεν θα μπορούσαν να προσφέρουν αδέσμευτη και αντικειμενική δημοσιογραφία.

Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι, παρά τις δυσκολίες που ομολογουμένως αντιμετωπίζει σήμερα ο Τύπος, εμείς βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Υπάρχουν συνεχιστές της εφημερίδας, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι όταν βρουν πρόσφορο  έδαφος να εξετάσουν την επανέκδοση της εφημερίδας και τα «Αχαγιώτικα Νέα» να βρεθούν και πάλι στο προσκήνιο της έντυπης και αδέσμευτης ενημέρωσης της Δυτικής Αχαΐας και των αποδήμων συμπολιτών και συνδημοτών μας.

Τελειώνοντας, να ευχηθούμε υγεία και δύναμη σε όλους για να ξεπεράσουμε όλοι μαζί τις δυσκολίες και να έρθει ένα καλύτερο αύριο, για εμάς, και τον τόπο μας.

Με βαθιά εκτίμηση,

«ΤΑ ΑΧΑΓΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ»

 

Τα «Αχαγιώτικα Νέα» αναστέλλουν την έκδοσή τους

Αγαπητοί συνδρομητές βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η εφημερίδα μας – σας, τα  «Αχαγιώτικα Νέα»,  θα αναστείλουν την έκδοσή τους μετά από 31 χρόνια της συνεχούς μηνιαίας παρουσίας τους στην έντυπη ενημέρωσή σας.

Η αγωνία μας και η φιλοδοξία μας όταν ξεκινήσαμε την  έκδοση  τον Ιανουάριο του 1990, ήταν τα «Αχαγιώτικα Νέα» με εκδότες τότε τα αδέλφια Νίκο και Γρηγόρη Βασ.  Δημόπουλο,  να αντέξουν στον χρόνο και να επιβιώνουν μήνα με το μήνα.

Γνώμονας μας ήταν, καταγράφοντας τα γεγονότα,  η αντικειμενική ενημέρωση, δίνοντας παράλληλα και ελεύθερο βήμα στους αναγνώστες μας.

Τα χρόνια πέρασαν, καταστάσεις ήρθαν και παρήρθαν, τα πρόσωπα του προσκήνιου άλλαξαν. Αλλά η εφημερίδα μας παρέμεινε σταθερή στην συνεχή έκδοσή της καταβάλλοντας μεγάλο  αγώνα να κρατηθεί όρθια, γιατί η κρίση δεν κάνει διακρίσεις.

Τριάντα ένα λοιπόν χρόνια έκδοσης των «Αχαγ. Νέων» και είμαστε υπερήφανοι που διαδραματίσαμε τον υπεύθυνο ρόλο της ενημέρωσης με σοβαρότητα και συνέπεια, με ύφος και με ήθος, γιατί τα «Αχαγ. Νέα» ανήκαν σε όλους  και όχι στον εκάστοτε  και κράτησαν την ταυτότητα και την ανεξαρτησία τους μακριά από κάθε είδους δεσμεύσεις και εξαρτήσεις.

Δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα όμως από όλα αυτά αν δεν είχαμε στο πλευρό μας όλα αυτά τα χρόνια τους φίλους – «συνοδοιπόρους» μας, που ο καθένας τους με τον δικό του τρόπο μάς βοηθούσαν και από αυτούς αντλούσαμε τη  δύναμη να συνεχίζουμε.

Δεν τους κατονομάζουμε γιατί είναι πάρα πολλοί και ίσως ξεχάσουμε να αναφέρουμε  κάποιους.  Θα μας επιτρέψετε όμως να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον και καθηγητή μας, ιστορικό και  πρώην δήμαρχο Παναγιώτη Καράμπελα. Καθώς και  τους αείμνηστους Θανάση Κοντούλη και Θανάση Πανταζόπουλο.

 Η εφημερίδα αυτή για εμάς τους δημιουργούς της ήταν «το παιδί μας» που το είδαμε να κάνει τα πρώτα του βήματα, το είδαμε να μεγαλώνει, να ενηλικιώνεται, το στηρίζαμε σε όλες τις κρίσεις που πέρασε και καμαρώναμε όταν οι αναγνώστες μας, μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για αυτήν. Όπως κάθε γονιός στηρίζει και καμαρώνει το δημιούργημά του, το παιδί του!

Δε θα εμβαθύνουμε περισσότερο σε αυτές μας τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας που νιώθουμε για τα «Αχαγ. Νέα» ως δημιουργοί, διότι  θα θέλαμε να μείνουμε στο μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που θέλουμε να εκφράσουμε. Για εμάς αυτή η λέξη σημαίνει πολλά από μόνη της και δεν έχει ανάγκη παραγράφους να τη συνοδέψουν και να την πλαισιώσουν. 

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας  στους αναγνώστες, τον επιχειρηματικό κόσμο και τους ιατρούς  της πόλης μας που μας στήριζαν όλα αυτά τα χρόνια με τόση αγάπη και εκτίμηση στην προσπάθειά μας. Επαναλαμβάνουμε χωρίς την στήριξη σας, τα «Αχαγ. Νέα» δεν θα μπορούσαν να προσφέρουν αδέσμευτη και αντικειμενική δημοσιογραφία.

Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι, παρά τις δυσκολίες που ομολογουμένως αντιμετωπίζει σήμερα ο Τύπος σε όλο τον πλανήτη, εμείς βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Υπάρχουν συνεχιστές της εφημερίδας, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι όταν βρουν πρόσφορο  έδαφος να εξετάσουν την επανέκδοση της εφημερίδας και τα «Αχαγιώτικα Νέα» να βρεθούν και πάλι στο προσκήνιο της έντυπης και αδέσμευτης ενημέρωσης της Δυτικής Αχαΐας και των αποδήμων συμπολιτών και συνδημοτών μας. .

Σας ευχαριστούμε όλους μέσα από την καρδιά μας. Ευχόμαστε να έχετε υγεία, και όλοι μαζί να προσπαθούμε για το καλύτερο. Για εμάς, τις οικογένειές μας, τον τόπο μας.

Με βαθιά εκτίμηση

Αφροδίτη Νικολάου Δημοπούλου 

......................................

  ΣΗΜ.φωτογραφία του πρώτου φύλλου (Ιανουάριος 1990).

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου