«Με πρόσχημα τον κορωνοϊό, επιχειρείται φέτος η απαξίωση του “ΟΧΙ”.

ΔΗΛΩΣΗ  Με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου του Νίκου Νικολόπουλου  Προέδρου Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ

Για πρώτη φορά στα χρονικά, ο Πρωθυπουργός και τα μέλη της Κυβέρνησης δεν θα παραστούν στις Δοξολογίες, ειδικά σε μία περίοδο που η αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας από την νέο-οθωμανική ονείρωξη του Ερντογάν απαιτεί τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση και εμψύχωση του ελληνικού λαού.

 

Η δικαιολογία της απουσίας από τις Δοξολογίες, ως συμβολισμός προάσπισης της δημόσιας υγείας, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να χαρακτηριστεί από τη στιγμή που καθημερινά στη χώρα πραγματοποιούνται δεκάδες δράσεις και εκδηλώσεις, παρουσία κυβερνητικών στελεχών. Η απουσία από τις Δοξολογίες και τις καταθέσεις στεφάνων θα… μας σώσουν;

Μόνο θλίψη αλλά και οργή προκαλεί λοιπόν η συγκεκριμένη απόφαση που δείχνει μόνο απουσία εθνικής συνείδησης και ασέβεια προς την ιστορική μνήμη. «Η ψυχή τους – ίσως - κουράστηκε απο τη θύμιση των περασμένων» ηρωικών πράξεων όπως είχε γράψει και ο Ίων Δραγούμης, τη στιγμή που το Oruc Reis αλωνίζει στο Αιγαίο και πολιορκεί το Καστελόριζο.

Οι Έλληνες, ωστόσο, δεν ξεχνούν. «Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους». Αυτό έκαναν το 1940, αυτό θα κάνουν  και τώρα, ακόμα και εν τη απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και των μελών της κυβέρνησής του.  Και να είναι βέβαιοι όλοι πως «η ολοκλήρωση της τελικής λύσης στο ελληνικό πρόβλημα» που τους κάθεται στο λαιμό τουλάχιστον τα τελευταία 200 χρόνια δεν θα περάσει.

Η συσπείρωσή των Ελλήνων γύρω από τις διαχρονικές πατριωτικές ελληνοχριστιανικές αξίες θα ανακόψει τον δρόμο των εθνομηδενιστών. Ούτε «φιλανδοποίηση», ούτε «νέο-οθωμανικό προτεκτοράτο» δεν θα υπάρξει.

Χρόνια πολλά Ελληνίδες και Έλληνες.

Σηκώστε ψηλά το κεφάλι και τη σημαία”!

 

Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει…

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου