ΠΑΤΡΑ : Εδω Πανεπιστήμιο


 ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΠΑΤΡΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ». ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΗΣ
Εθιμοτυπική Επίσκεψη επί τη αναλήψει των καθηκόντων της νέας Πρυτανικής Αρχής, πραγματοποίησε  στο Πανεπιστήμιο Πατρών αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης «Πάτρα η δική μας πόλη» με τον επικεφαλής της παράταξης Νίκο Τζανάκο. Η αντιπροσωπεία  δεσμεύτηκε να είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια του Πανεπιστημίου και ότι θα αναδείξει τα συγκεκριμένα προβλήματα και θα  βοηθήσει από την πλευρά της  για την επίλυσή τους.
ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ COVID 19 ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ
Στο Πανεπιστήμιο Πατρών λειτουργεί  Επιτροπή COVID19,  η οποία έχει σχεδιάσει και υλοποιεί υγειονομικό πρωτόκολλο. Μέχρι σήμερα έχουν νοσήσει 6 φοιτητές,  1 μέλος ΔΕΠ και 1 μέλος διοικητικού προσωπικού.
Έχουν κάνει τεστ ακόμα 3 διοικητικοί υπάλληλοι  (ως στενές επαφές κρούσματος) με αρνητικά αποτελέσματα, αλλά παρέμειναν εκτός εργασίας σε 14ήμερη καραντίνα, όπως ορίζει το πρωτόκολλο.
Έχει γίνει απολύμανση σε 5 χώρους (4 χώροι γραφείων και 1 εργαστηριακός χώρος τμήματος).
Με χρήματα από τον ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Πατρών (ιδίους πόρους του Πανεπιστημίου) έχουν μοιρασθεί 20.622 μάσκες επαναχρησιμοποιούμενες και 3.848 απολυμαντικά 0.5lt. Η διανομή θα συνεχισθεί και τις επόμενες ημέρες.


ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
Με επιτυχία ξεκίνησε η εξ αποστάσεως εκπαιδευτική διαδικασία του χειμερινού εξαμήνου ακαδ. έτους 2020- 21 στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση πραγματοποιείται μέσω των παρακάτω υπηρεσιών: Skype for Business, Microsoft Teams, CiscoWebex, ενώ πρόσφατα εγκαταστάθηκε και είναι πλήρως λειτουργική η υπηρεσία Zoom για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.upnet.gr/remote-teaching-stats/ παρουσιάζονται στατιστικά στοιχεία αναφορικά με τον αριθμό των προγραμματισμένων εξ αποστάσεως διαλέξεων, καθώς και με τον αριθμό των χρηστών που συνδέθηκαν στις εξ αποστάσεως διαλέξεις κατά το χρονικό διάστημα 5 - 14/10/2020.


ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ UPatrasIQ 2020»
Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής προτάσεων (uphd.upatras.gr) για το πρόγραμμα «Βιομηχανικά Διδακτορικά UPatrasIQ 2020», το οποίο αποτελεί μία πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων μεταφοράς τεχνογνωσίας του Πανεπιστημίου και της PATRASIQ. Το πρόγραμμα υποστηρίζει τετραετή διδακτορικά προγράμματα βιομηχανικού προσανατολισμού, μέσω της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μιας ιδιωτικής επιχείρησης/βιομηχανίας, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και ενός υποτρόφου υποψηφίου διδάκτορα. Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ισχυρών και γόνιμων δεσμών ανάμεσα στον ακαδημαϊκό και τον βιομηχανικό χώρο με πολλαπλασιαστικά οφέλη για όλους τους συνεργαζόμενους φορείς. Στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου, μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών δηλώνει ότι (α) αναλαμβάνει την επίβλεψη, και (β) μαζί με τη συνεργαζόμενη επιχείρηση/βιομηχανία εξασφαλίζουν τα απαραίτητα μέσα για την υλοποίηση του έργου, πέραν των καλύψεων που προσφέρει η παρούσα πρόσκληση.
Η υποβολή της αίτησης γίνεται στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα από την 15η Οκτωβρίου 2020 (ώρα 12:00) ως την 6η Δεκεμβρίου  2020 (ώρα 23:59).
Περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο: https://uphd.upatras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου