ΙΩΑΝΝΙΝΑ : Πέθανε θρυλικός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Την απώλεια ενός από τους πιο ιστορικούς ποδοσφαιριστές στην ιστορία του θρηνεί ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο Τόλης Αναστασίου.
Τον θάνατο του Τόλη Αναστασίου, ενός ποδοσφαιριστή που έπαιξε στον ΠΑΣ Γιάννινα από την πρώτη μέρα ίδρυσής του, θρηνεί η αθλητική οικογένεια της Ηπείρου, αλλά και ολόκληρου του ελληνικού ποδοσφαίρου.Ο παλιός άσος του ΠΑΣ, αλλά και του Αβέρωφ Ιωαννίνων πέθανε σε ηλικία 78 ετών, με την κηδεία του να γίνεται σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω της πανδημίας.

Ο Τόλης Αναστασίου ήταν από τους σπουδαίους ποδοσφαιριστές της παλιάς φρουράς και βασικό στέλεχος του ΠΑΣ Γιάννινα από την ίδρυσή του το 1966 και μετά. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Αβέρωφ Ιωαννίνων με τον οποίο έφτασε τη σεζόν 1962-63 μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, αποκλείοντας τον Απόλλωνα Αθηνών, τον Ολυμπιακό Κοζάνης και τον ΠΑΟΚ, πριν αποκλειστεί από τον Πιερικό Κατερίνης!

Μετά τη συγχώνευση των τοπικών ομάδων το καλοκαίρι του 1966, ο Τόλης Αναστασίου φόρεσε από την πρώτη στιγμή τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα. Μάλιστα αγωνίστηκε και στο πρώτο επίσημο παιχνίδι για το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής, κόντρα στον Ολυμπιακό Πατρών (3-0), που έγινε στις 30 Οκτωβρίου 1966 στους «Ζωσιμάδες»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου