ΠΑΤΡΑ : «Γιατί δεν έχετε προχωρήσει σε δειγματοληψίες και ελέγχους για ίχνη COVID – 19, στα αστικά λύματα της Πάτρας, όπως σας ζήτησε γραπτώς το υπουργείο υγείας από τις 15 Μαΐου 2002 με σχετική εγκύκλιο».


Ερώτηση προς τον Δήμαρχο Πατρέων
κ. Κωνσταντίνο Πελετίδη 

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέα Πάτρα δέχτηκα πολλές διαμαρτυρίες συμπολιτών μας για την εγκληματική αδιαφορία που δείχνει η δημοτική αρχή Πελετίδη, η οποία  αρνείται να προχωρήσει σε δειγματοληψίες και ελέγχους των αστικών λυμάτων, προκειμένου να εξακριβωθούν αν υπάρχουν ίχνη COVID-19.

 Όπως είναι γνωστόν στις 15 Μαΐου 2020 το Υπουργείο Υγείας έστειλε  στο Δήμο Πατρέων, σχετική εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία καλεί την δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης Πάτρας να προχωρήσει σε δειγματοληψίες και ελέγχους με πιστοποιημένα εργαστήρια στα αστικά λύματα προκειμένου να διακριβωθεί αν υπάρχουν ίχνη COVID-19 στα αστικά λύματα της Πάτρας!

Πληροφορούμεθα ότι οι περισσότεροι δήμοι σε όλη την Ελλάδα έκαναν χρήση της εγκυκλίου συμμορφώθηκαν προς τις υποδείξεις και με αυτό τον τρόπο συνέβαλαν στις επιστημονικές επισημάνσεις και ενίσχυσαν τις πληροφορίες που ζητούν οι Υγειονομικές αρχές για την διάδοση του ιού.

Ο Δήμαρχος του ΚΚΕ -αν και γιατρός- μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον με αποτέλεσμα, όπως δήλωσε η αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κυρία Ιουλία Γιαννιτσοπούλου «μέχρι σήμερα η δημοτική υπηρεσία δεν έχει κάνει χρήση της συγκεκριμένης εγκυκλίου.» (εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ 9 Οκτ.20)

Αντίθετα όμως στην Δυτική Αχαΐα η δημοτική αρχή έδωσε εντολή και προχώρησαν οι συγκεκριμένοι ελέγχει και  υπάρχουν αποτελέσματα που ευτυχώς δεν είναι ανησυχητικά. Το ίδιο συνέβη και στον δήμο της Αιγιάλειας, όπου εκεί έρευνες έδειξαν από τους πρώτους ελέγχους πως το επίπεδο είναι πολύ καλό.

Κατόπιν των ανωτέρω καλείται ο Δήμαρχος της Δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ να απαντήσεις στο δημοτικό συμβούλιο στο εξής ερώτημα της ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ :

  • Απαντήστε κύριε δήμαρχε γιατί δεν έχετε προχωρήσει σε δειγματοληψίες και ελέγχους για ίχνη COVID – 19, στα αστικά λύματα της Πάτρας, όπως σας ζήτησε γραπτώς το υπουργείο υγείας από τις 15 Μαΐου 2002 με σχετική εγκύκλιο ;
  • Αληθεύουν όσα δήλωσε η αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Ιουλία Γιαννιτσοπούλου ότι «μέχρι σήμερα η δημοτική υπηρεσία δεν έχει κάνει χρήση της συγκεκριμένης εγκυκλίου και επομένως δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα αστικά λύματα της Πάτρας»;
  • Εάν ναι γιατί δεν συμμορφώνεστε με την σχετική εγκύκλιο του υπουργείου υγείας;

 

 Ο ερωτών για την Δημοτική Παράταξη ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ

Νίκος Νικολόπουλος επικεφαλής – δημοτικός σύμβουλος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου