Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για την ανάδειξη της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς


Η βούληση της Περιφερειακής Αρχής για ανάδειξη και ενίσχυση της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσα από δράσεις που θα έχουν απήχηση εντός και εκτός συνόρων, ήταν το θέμα συζήτησης του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Τουρισμού Νικόλαου Κοροβέση με τη Γενική Διευθύντρια του ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» Ξένια Καλδάρα σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με σκοπό την περαιτέρω συνεργασία των δύο φορέων. Οι δύο πλευρές έχουν ήδη ξεκινήσει στοχευμένη συνεργασία που αφορά στην πολιτιστική αξιοποίηση του κτιρίου Χρυσόγελου στο Μεσολόγγι, ένα χώρο που μπορούν να καλλιεργούνται διεθνείς συνεργασίες, σε επίπεδο επιστημών, τέχνης, εκπαίδευσης, κοινωνίας και πολιτικής. 

 Το διάγραμμα της πολιτιστικής δράσης του κτιρίου Χρυσόγελου μπορεί να έχει την εξής διάρθρωση:

1.     Στο κτίριο Χρυσόγελου η ΠΔΕ θα φιλοξενεί εικαστικές εκθέσεις, ορχηστρικά σύνολα και θεατρικά δρώμενα.

2.     Μπορεί να αποτελέσει χώρο συνάντησης με καλλιτέχνες, συγγραφείς, στοχαστές, επιστήμονες, ακτιβιστές, δημοσιογράφους, ανθρώπους που μέσα από τη ζωή τους ενισχύουν τον Πολιτισμό.

3.     Θα φιλοξενεί προγράμματα εκπαίδευσης υπηρετώντας τις ηθικές αξίες τις κοινωνίας μας προσδίδοντας πρόσβαση στη δια βίου εκπαίδευση. Να δημιουργηθούν βιωματικά εργαστήρια τόσο για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης όσο και για πολίτες της τρίτης ηλικίας.

4.     Θα προβάλλονται ταινίες δημιουργών που τολμούν, πειραματίζονται και επαναπροσδιορίζουν την έννοια του κινηματογράφου.  Υβριδικά ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους όπου νέοι άνθρωποι με καλλιτεχνικές ανησυχίες θα μπορούν να αναδειχθούν.

 

Με βάση αυτή την προσέγγιση της Περιφερειακής Αρχής το ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» δύναται να αποτελέσει πυλώνα στήριξης για την ΠΔΕ, καθώς όπως τόνισε η κ. Καλδάρα η πολυετής εμπειρία του ιδρύματος μπορεί να οδηγήσει σε ανάδειξη και ενίσχυση των δράσεων με διεθνείς διαστάσεις, καθώς το ίδρυμα πρωταγωνιστεί σε επιτροπές και Πολιτιστικά δρώμενα του εξωτερικού. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες από του τμήμα Πολιτισμού της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.

 

Κλείνοντας ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Κοροβέσης επισήμανε την επιθυμία οι δράσεις αυτές να έχουν αντίκτυπο σε όλη την περιοχή ευθύνης της ΠΔΕ.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου