Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Κάθε αφήγημα της ΝΔ καταρρέει


Με αφορμή το κατακριτέο, από πολλά κόμματα και συλλογικότητες της αριστεράς, περιστατικό διαπόμπευσης του Πρύτανη του ΟΠΑ η Νέα Δημοκρατία συγκάλεσε σύνοδο πρυτάνεων. Κύριο θέμα ήταν η εισήγηση προτάσεων για την καταπολέμηση φαινομένων βίας, μερικές από τις οποίες ήταν η δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας, η θεσμοθέτηση κάρτας εισόδου στα πανεπιστήμια, η τοποθέτηση καμερών και η αύξηση των ποινών για εγκλήματα που τελούνται εντός πανεπιστημίων. Τις προτάσεις αυτές η Σύνοδος της απέρριψε. Αντίθετα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χ. Μπούρας τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός «Ειδικού Σώματος Φύλαξης και Προστασίας». 

 

Με αυτή την απόφαση της Συνόδου κατέρρευσε το αφήγημα της ΝΔ ότι το άσυλο, που άρον άρον έσπευσε να καταργήσει, ευθύνεται για τα περιστατικά ανομίας στους πανεπιστημιακούς χώρους. Για εμάς τέτοια περιστατικά απομονώνονται και σιγά σιγά εξαλείφονται μόνο όταν στηριχθούν ουσιαστικά τα ΑΕΙ, καλυφθούν οι ανάγκες τους και γίνουν ζωντανοί κοινωνικοί  χώροι παραγωγής γνώσης και υψηλού επιπέδου έρευνας. Για εμάς ασφαλή πανεπιστήμια σημαίνει ανοικτοί χώροι συζήτησης αμφισβήτησης και διαμαρτυρίας, χώροι εκδηλώσεων προσβάσιμοι από όλο τον ελληνικό λαό.

Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για ποιητική δημόσια και δωρεάν παιδεία απέναντι στην λογική της ΝΔ που ονειρεύεται αποκομμένα από την κοινωνία πανεπιστήμια και περιορισμό των ελευθεριών των φοιτητών και τον καθηγητών. Για ένα πανεπιστήμιο που συνομιλεί με την κοινωνία και που τιμά τον ρόλο του σε μια κοινωνία που υποφέρει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου