ΠΑΤΡΑ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ε. ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΔΥΝΑΤΑ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ

 Η απαγόρευση της πορείας για το Πολυτεχνείο, η απαγόρευση συναθροίσεων για πάνω από 4 άτομα "καθ' άπασαν την επικράτειαν", όχι μόνο αποτελεί ένα ακόμη μνημείο αυταρχισμού, πέρα από οποιονδήποτε υγειονομικό κανόνα, αλλά επιβεβαιώνει και την πρόθεση της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί μόνο ως πρόσχημα την πανδημία για να περάσει τον αντιδραστικό της σχεδιασμό, υπηρετώντας πιστά τις επιδιώξεις των μονοπωλίων.

Δεν έχουν ως αφετηρία την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά αυτό που χρόνια τώρα ενοχλεί την κυβέρνηση της ΝΔ  αλλά και κάθε κυβέρνηση: Το γνήσιο αντιϊμπεριαλιστικό περιεχόμενο της πορείας ενάντια σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ,  των στρατηγικών συμμάχων όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν από τον τόπο μας, που σήμερα  είναι περισσότερο επίκαιρο από τότε.

Την ώρα που καθημερινά αποκαλύπτονται οι εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες, για τη μη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και τη μη λήψη μέτρων σε κρίσιμους χώρους, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία, η κυβέρνηση επιμένει στο παραλήρημα για το Πολυτεχνείο, ως αντιπερισπασμό, με στόχο να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στο λαό, που αγωνίζεται και τηρεί με το παραπάνω όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Η κυβέρνηση είναι αυτή που δεν γιόρτασε φέτος την 28η Οκτωβρίου ή άλλες γιορτές. Μαζικοί φορείς, πολιτικές νεολαίες και κόμματα γιόρτασαν, έτσι όπως κάνουν κάθε χρόνο: Με εκδηλώσεις σε σχολεία, σχολές, αίθουσες, πλατείες, δρόμους, τηρώντας βεβαίως φέτος όλα τα μέτρα προστασίας. Έτσι θα γιορτάσουν, όπως ξέρουν και όπως έχουν αποφασίσει και την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Το "σιωπητήριο" που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την πανδημία, δεν θα περάσει!

Η αστυνομοκρατία και στην Πάτρα τις προηγούμενες μέρες, ο αποκλεισμός ιστορικών χώρων, αποτελούν "πρόβες" που κάνουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί της κυβέρνησης - φανεροί και αθέατοι - μπροστά στις εκδηλώσεις τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αποδυκνείοντας περίτρανα το φόβο που νοιώθει το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό, για το εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Δεν είναι το Πολυτεχνείο που απειλεί τη δημόσια υγεία, δεν είναι οι εκδηλώσεις που γίνονται με μέτρα προστασίας, με μέτρα προστασίας πολύ καλύτερα και πολύ πιο αυξημένα απ' αυτά που υπάρχουν σε μια σειρά χώρους που η κυβέρνηση έχει την ευθύνη.

Αυτές οι απαγορεύσεις θα ακυρωθούν στην πράξη από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, που ξέρει και να παλεύει και να τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας, πολύ καλύτερα από την κυβέρνηση και τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου