ΠΑΤΡΩΝ - ΠΥΡΓΟΥ Είναι οι εξελίξεις για πανηγυρισμούς; Τί θα γίνει, τί έπρεπε να γίνει.


Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις κάποιας αρμόδιας κοινοτικής επιτροπής,
άρχισαν τα όργανα των επικοινωνιακών πανηγυρισμών κυβερνητικών αλλά και τοπικών παρατρεχάμενων πολιτικών προσώπων.

Ας επαναλάβουμε, για όσους έχουν σκόπιμα πολύ κοντή μνήμη:

 Πρώτο:

Το τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα, ήταν μέρος του ενιαίου Αυτοκινητοδρόμου Αθήνα-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα. Της λεγομένης Ολυμπίας Οδού. Μέχρι το 2013. Τότε, με συναίνεση της Κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου, η Ολυμπία Οδός το ξεφορτώθηκε. Αφού εισέπραξε το τίμημα ολόκληρο! Και με δεδομένο, ότι το όλον έργο, έπρεπε να είχε παραδοθεί περαιωμένο το 2012!

Δεύτερο:

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δημοπράτησε μόνο το τμήμα Πάτρα Πύργος. Με πολλά προβλήματα, αλλά στις 6 από τις 8 εργολαβίες υπήρχαν ενεργές συμβάσεις όταν ανέλαβε η παρούσα Κυβέρνηση. Και εύκολα θα λυνόταν το πρόβλημα των άλλων δύο ή τριών τμημάτων, με αποτέλεσμα σήμερα, 17 μήνες μετά, το έργο να έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό.

Τρίτο:

Και η προηγούμενη και η παρούσα Κυβέρνηση, αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν το αίτημα της Πάτρας και της Δυτικής Αχαΐας για Νότια, μέσω της ΒΙΠΕ, όδευση από Μιντιλόγλι μέχρι Κάτω Αχαΐα. Αίτημα απόλυτα συμβατό, με την τεχνική, την αισθητική, την περιβαλλοντική, την αναπτυξιακή λογική. Γιατί δεν ικανοποιούσε η λύση αυτή μόνο έναν όρο. Την εγκατάσταση διοδίων στο ύψος των Καμινίων και το διαρκές χαράτσωμα των κατοίκων της Πάτρας και της Δυτικής Αχαΐας. Ο όρος ήταν της Ολυμπίας Οδού και οι Κυβερνήσεις και οι Υπουργοί τους, αλλά και τα τοπικά τους στελέχη, ως γνωστόν, μπροστά τους κάθονται προσοχή!

(Μας έλεγαν σαν δικαιολογία, ότι θα υπάρξει καθυστέρηση ίσως πάνω από δύο χρόνια για μελέτες, εγκρίσεις κτλ. Έχουν περάσει πέντε χρόνια και βλέπουμε!)

Τέταρτο:

 Και η νέα παραχώρηση του κ. Καραμανλή σφάζει το τμήμα Πύργος-Τσακώνα! Και διπλοπληρώνει το υπόλοιπο. Προς δόξαν του μεγάλου κατασκευαστικού κεφαλαίου, των πολιτικών και οικονομικών εξαρτήσεων, που αυτό επιβάλλει.

Συμπέρασμα:

 Όχι μόνο δεν δικαιολογούνται πανηγυρισμοί, αντίθετα το πολιτικό προσωπικό της τοπικής εξουσίας, έπρεπε να έχει κλείσει το στόμα του από ντροπή! Και για αυτό και για αρκετά άλλα θέματα που κατάπιε αμάσητα!

Χρήστος Πατούχας, Δημοτικός Σύμβουλος Πατρέων,

 επικεφαλής της Ανυπότακτης Πολιτείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου