ΠΑΤΡΑ / Νίκος Νικολόπουλος: Ο Αυγενάκης επιβεβαίωσε τις καταγγελίες μου και σωστά προτάθηκε να καταθέσει στη Δικαιοσύνη

Αλλεπάλληλες συνεντεύξεις παραχώρησε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και πρώην υπουργός Νίκος Νικολόπουλος στα μέσα ενημέρωσης με αφορμή τον απολογισμό που έκαναν οι Λ. Αυγενάκης και Ν. Παπαδημάτος σχετικά με την δυσώδη - σκανδαλώδη διοργάνωση των παράκτιων μεσογειακών αγώνων που έγιναν στην Πάτρα. 

 

 

Η πρώτη απάντηση από τον μαχητικό πολιτικό δόθηκε στον δημοσιογράφο του ράδιο Σκάι  Πάτρας Νίκο Ξαναλάτο, ο οποίος του έθεσε πολλά καυτά ερωτήματα και του ζήτησε να τοποθετηθεί στο γεγονος της μη εισέτι κατάθεσης Μηνυτήριας αναφοράς στην δικαιοσύνη εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υφυπουργού Αθλητισμού και του Προέδρου της οργανωτικής επιτροπής, ακόμα και μετά τον …δήθεν απολογισμό.

Ο Νίκος Νικολόπουλος είπε ρητά και κατηγορηματικά : «Δεν θα χρειαστεί να μπουν στον κόπο αφού είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα κληθούν να καταθέσουν – εάν ακόμα δεν έχουν κληθεί – αφού τους έχω προτείνει ως μάρτυρες από τις 5 Αυγούστου του 019, τότε δηλαδή που κατετέθη η Μηνυτήρια αναφορά , ενώπιον του κυρίου Εισαγγελέως .

Γνωρίζω ότι σχηματίστηκε δικογραφία και διενεργείται δικαστική έρευνα.   Προσωπικά εκλήθην και κατέθεσα όσα στοιχεία είχαν περιέλθει σε γνώση μου όπως και όλα τα πολλά δημοσιεύματα που καταδεικνύουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα όργιο κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΩ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ»

Ο Νίκος Νικολόπουλος τόνισε στους δημοσιογράφους με εμφαντικό τρόπο και σε όλους τους τόνους πως:

«ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΤΟ ΚΑΚΟ ... ΧΤΥΠΗΣΑ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ» αλλά όμως τότε κάποιοι είπαν «φταίει ο Κωδωνοκρούστης» και όχι εκείνοι που επιχειρούσαν να αρπάξουν τα χρηματοκιβώτια με το ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ.

Κάλεσα σε συνέντευξη τύπου όλα τα μέσα ενημέρωσης στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών και από το πιο επίσημο βήμα παρέθεσα όλα εκείνα τα στοιχεία που νόμιμα είχαν περιέλθει σε γνώση μου και φανέρωναν πως ένα τεράστιο σκάνδαλο εκτυλίσσονταν που θα ζημίωνε το δημόσιο δηλ. τους Έλληνες φορολογούμενος με εκατομμύρια ευρώ .

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» Νίκος Νικολόπουλος υπενθύμισε ακόμα πως ζήτησε τότε να πάρει θέση ο κομουνιστής αδέκαστος  δήμαρχος Πελετιδης , αφού συμμετείχε με διορισμένο εκπρόσωπο του στην επιτροπή που λάμβανε τις αποφάσεις και γνώριζε περισσότερα από εμάς.

Ο σταλινικός Πελετίδης όμως τότε «έκανε το παπί» γιατί παρακαλούσε κρυφά τους Υπουργούς  του ΣυΡιζΑ να του στείλουν ψηφαλάκια... Δεν σταμάτησα συνέχισα να ενημερώνω τους υπουργούς για τα όσα μου είχαν καταγγείλει πρόσωπα που συμμετείχαν στην διοίκηση.

Δυστυχώς στου «κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα».

Συνέχισα και όπως έκανα στα 30 χρόνια της κοινοβουλευτικής μου θητείας τα έβαλα με όλους ανεξάρτητα ποιος ήταν πρωθυπουργός υπουργός η πιο, ήταν στην κυβέρνηση. Μάλιστα όταν ήταν οι ομοϊδεάτες μου στην εξουσία ήμουν ακόμα περισσότερο καταγγελτικός.

Βγήκα στα ραδιόφωνα στα τηλεοπτικά παράθυρα με ντουντούκα ... έπεσαν να με φάνε...Είπαν ότι έλεγα ψέματα και πως Λας πω να τους εντιμότατους χρυσοδάκτυλους.

Και να που σήμερα μετά τη λεηλασία και τη ληστεία του τρένου ο Υφυπουργός αθλητισμού και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των παράκτιων αγώνων ήρθαν να επιβεβαιώσουν όσα έλεγα τότε. Δεν χαίρομαι αλλά λυπάμαι γιατί ακόμα και σήμερα δεν τόλμησαν να κόψουν τα δάχτυλα εκείνον που έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι...

Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΜΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ...ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ

ΓΙΑ ΟΣΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΑΡΤΩΛΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΚΡΑΥΓΑΖΟΥΝ ...

Ο ασυμβίβαστος Νίκος Νικολόπουλος πέραν της λύπης που το προκάλεσε η ανοχή του Αυγενάκη στο να μην παρέμβει αποφασιστικά ώστε να αποτρέψει την «κακοδιαχείριση, κακοδιοίκηση, σπατάλες  και υπερκοστολογήσεις» που κατήγγειλε, ο διορισμένος από τον ίδιο τον υφυπουργό, πρόεδρος Ν. Παπαδηματος αποκάλυψε ότι:

Οι δικηγόροι του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος ετοίμασαν και νέο υπόμνημα προς τον εισαγγελέα με όσα είπαν οι δυο πλέον αρμόδιοι στις 3 Δεκεμβρίου 2020 στα ΜΜΕ και είναι πλέον δημοσιευμένα, ώστε να ληφθούν υπόψη κατά την ανακριτική διαδικασία και κυρίως κατά την εξέταση των 15 μαρτύρων που έχουμε προτείνει .

Είμαστε σίγουροι ότι ο αρμόδιος δικαστικός λειτουργός θα ζητήσει όλα τα τιμολόγια και από κοντά όλες τις αποφάσεις για τις απευθείας ανάθεσης και όποιες άλλες μπορούν να στηρίξουν τις βαρύτατες καταγγελίες που έκανε ο κύριος Παπαδήμα τους κατά την προχθεσινή συνέντευξη τύπου.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα διερευνηθεί δικαστικά και σε βάθος μάλιστα το τι ακριβώς συνέβη στο μεγάλο φαγοπότι που στήθηκε των παράκτιων μεσογειακών αγώνων. Ασφαλώς ο εισαγγελέας θα αποφανθεί τελικά εάν έγιναν οι όχι λαθροχειρίες και σε ποιους χρεώνονται. Ο εισαγγελέας θα κρίνει  εάν  έκαναν και ποιοι κατάχρηση  των δικαιοδοσιών η ποιοι έκαναν κατάχρηση της εξουσίας που τους εδόθη από την κυβέρνηση.

 Και προπαντός τα αρμόδια όργανα θα αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν και σε οικονομικό καταλογισμό ,πέραν της ποινικής δίωξης , ώστε να επιστρέψουν τα λάφυρα πίσω στο δημόσιο .

ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΠΟΥ ΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΝΙΣΣΑΝ

Ο επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ αποκάλυψε ότι μεταξύ των προταθεντων μαρτύρων είναι και ο δήμαρχος του ΚΚΕ Πελετιδης λέγοντας:

«Τότε παρακαλούσε να πάρει τα ψηφαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ και ο σκληρός επαναστάτης βιλοφόρος κομουνιστής δεν γαύγιζε για όσα γνώριζε . Έκανε την «γατούλα Άγκυρας» στα παιδιά της Κουμουνδουρου, όπως και τώρα κάνει  το παπί

στους ΜΑΞΙΜΟΠΑΙΔΕΣ ...Περιμένουμε να ακούσουμε τι θα καταθέσει, ο της φτωχολογιΆς προστάτης; Ότι λέει  για τη καταπάτηση του αιγιαλού και τις λοιπές αυθαιρεσίες της βίλας του, στη ιδιωτική παραλία  των Αραχωβιτίκων;

Θα κρατήσει το στόμα κλειστό, όπως έκανε πριν λίγα χρόνια και με το άλλο μεγάλο σκαστό σκάνδαλο του Παμπελοποννησιακου  Σταδίου που δεν το πήγε στον Εισαγγελέα ;

Ο Νίκος Νικολόπουλος εξ’ άλλου σε σημερινή γραπτή ανακοίνωση του Χριστιανοδημοκρατικου Κόμματος που υπογράφει, μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι θα παρακολουθούν απο κοντά την ανάκριση γιατί : «Οι Έλληνες φορολογούμενοι ζητούν να ελεγχθεί η χρηματική διαχείριση ή αν ήταν συγνώμη, εάν τα όργανα και τα πρόσωπα που είχαν εκ του νόμου την ευθύνη να διαχειριστούν τις πράγμασι δημόσιο χρήμα έχουν την ιδιότητα και τις ευθύνες του Δημοσίου υπολόγου και ακόμα εάν υπήρξαν μη σύννομης διαχειριστικές πράξεις όπου αυτές δημιούργησαν ζημιά η έλλειμμα εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η προκαταρτική εξέταση που διενεργείται απο τη Δικαιοσύνη αυτεπάγγελτα με βάση το άρθρο 43 ΚΠΔ ,  αυτή θα διαπιστώσει εάν υπάρχουν ποινικά κολάσιμες πράξεις, και αν αυτές τελέστηκαν είτε με θετικές παράνομες ενέργειες, είτε διά παράνομων παραλείψεων, που σχετίζονται με την ενδεχόμενη ζημιά του Δημοσίου όσο και με τον παράνομο πλουτισμό κάποιων επιτήδειων.

Και η ανακοίνωση καταλήγει :

«Πάντως όποια κι’ αν είναι η κατάληξη, εάν από την πρώτη στιγμή  είχαμε εισακουσθεί, «δεν θα μας είχε στοιχίσει ο κούκος αηδόνι»

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου