Ώρα Πατρών: Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα κ. Πελετίδη

Με τεχνάσματα και σοφιστείες απάντησε ο Κ. Πελετίδης στην αποχή της αντιπολίτευσης από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αποχή, ως απάντηση στην ναπολεόντεια ρήση του Δημάρχου "δεν υλοποιώ την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη σύσταση διαδημοτικού φορέα για τη διαχείριση του φράγματος" αλλά και στον ισχυρισμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ότι "οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχουν προβοκατόρικο ρόλο".

Για τη διαχείριση του φράγματος έχουμε τεκμηριώσει την άποψή μας με  επιχειρήματα, το ίδιο και οι επιστημονικοί φορείς, όπως το  Πανεπιστήμιο και το ΤΕΕ. Ας σημειωθεί ότι και οι άλλοι Δήμοι του νομού συμφωνούν με την σύσταση του φορέα. Την ίδια ώρα, η δημοτική αρχή Πελετίδη αποφασίζει να πραγματοποιήσει 10 νέες γεωτρήσεις σε τοπικές κοινότητες επιβαρύνοντας τον υδροφόρο ορίζοντα, χωρίς να εξασφαλίζει στο ακέραιο την ιδανική ποιότητα του νερού, αφού ενέχει τους ίδιους κινδύνους με τις υφιστάμενες λύσεις, θα επιβαρύνει με προβλήματα τις περιοχές αλλά το πιο σοβαρό, δεν σταματά να κάνει γεωτρήσεις ούτε όταν εισέρχεται σε περιοχή  ενταγμένη σε προστατευόμενο καθεστώς NATURA.

 

Η εμμονή του δημάρχου τελικά, θα φέρει το νερό σε ιδιώτη με τις ευλογίες της Νέας Δημοκρατίας.

Η ουσία όμως του θέματος είναι η θεσμική εκτροπή του Δημάρχου, η έλλειψη σεβασμού στη δημοκρατία και τις δημοκρατικές διαδικασίες, την απλή αναλογική και τους θεσμούς. Ανακήρυξε εαυτόν απόλυτο μονάρχη γράφοντας στα παλιά του υποδήματα τα όργανα και τους θεσμούς της πόλης. Κίβδηλα τα όσα ισχυρίζεται περί δημοκρατίας.

Ας δούμε όμως τα έωλα επιχειρήματα που διατυπώνει:

-Μαύρο μέτωπο. Έκφραση των αποικιοκρατών κατά των μαύρων και του αγώνα τους για χειραφέτηση. Έτσι ονόμασαν κάποτε τον αγώνα κατά του απαρτχάιντ οι λευκοί κατακτητές εκφράζοντας τον εθνικιστικό παροξυσμό ενάντια στην μαύρη απειλή. Ως αποικιοκράτης αντιμετωπίζει το Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Πελετίδης και ως αποικία του ΚΚΕ την Πάτρα.

-Εμποδίζεται η ανάπλαση του ΑΣΟ.

Η ανάπλαση του ΑΣΟ έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων με 7,9 εκατομμύρια ευρώ το 2017 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενώ η σχετική μελέτη είχε εγκριθεί το 2008. Τρία χρόνια ο Κ. Πελετίδης δεν φρόντισε για την υλοποίηση, δεν βρήκε χώρο για τους καρναβαλιστές, απέκρυψε από το Δημοτικό Συμβούλιο κρίσιμο έγγραφο από τις 21/2/2020 του εργολάβου που ζητά τη διάλυση της σύμβασης(ΑΔΑ:Ω7ΗΒΩΞΙ-9Τ5). Αναγκάστηκε να φέρει το θέμα στις 29/6/2020 όταν αποκάλυψε την ύπαρξη του εγγράφου η παράταξή μας. Προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει τους δημοτικούς συμβούλους για τον κίνδυνο απένταξης του έργου όταν είναι ο βασικός υπεύθυνος για τις παλινωδίες και την έλλειψη στρατηγικής. Καταφέρεται εναντίον της αντιπολίτευσης ενώ η δημοτική αρχή είναι ο μοναδικός υπαίτιος.

-Δεν θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι του κοινωνικού τομέα

Το ίδιο επιχείρημα ότι δεν θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι προέβαλε τον Αύγουστο του 2020 για να μην εξαγοράσει  την πλατεία Καλλιπάτειρας και την αποδώσει στους πολίτες. Δεν δίστασε να διαλύσει με επεισόδια το Δημοτικό Συμβούλιο. Όμως τα ζητήματα της αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού έχουν ψηφιστεί από την Οικονομική Επιτροπή  και σύμφωνα με τις υπερεξουσίες  που έδωσε  ο αρμόδιος Υπουργός κ. Θεοδωρικάκος μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς να απαιτείται έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εφόσον, όμως, ισχύει το ότι χρειάζονται και οι ψήφοι των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης γιατί δεν σέβεται τους κανόνες της δημοκρατίας και συμπεριφέρεται με υποτιμητικό τρόπο; Ένας σοφός Δήμαρχος θα προσπαθούσε με το διάλογο να δημιουργήσει όσο το δυνατόν πιο ευρεία συναίνεση.

Κ. Πελετίδη, αφού δεν προτίθεστε να υλοποιήσετε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρά τον νόμο, γιατί δεν αποφασίζετε χωρίς απαρτία και να απαιτήσετε να την εφαρμόσουν; Επαναστάτης αλά καρτ... Γνωρίζετε ότι το τρίτο, κατά σειρά, Δημοτικό Συμβούλιο  γίνεται με απαρτία του 1/3 των δημοτικών  συμβούλων. Έχετε 20, άρα, μπορείτε να το  πραγματοποιήσετε. Χρησιμοποιείτε όμως κατά την προσφιλή σας μέθοδο  τους εργαζόμενους σαν σάκο του μποξ. Είστε αδίστακτος κ. Πελετίδη. Το ίδιο πράξατε με τους εργαζόμενους της κοινωφελούς εργασίας. Αφού τους τάξατε υποσχέσεις προεκλογικά δεν τους υπερασπιστήκατε στο Δικαστήριο και δικαίως έκαναν κατάληψη στα γραφεία σας.

Ο νόμος ορίζει τα Δημοτικά Συμβούλια να γίνονται όχι σε ώρες εργασίας αλλά απόγευμα ή βράδυ, προκειμένου να διευκολύνονται οι δημοτικοί σύμβουλοι ώστε να παρευρίσκονται. Εσεις ορίσατε δημοτικό συμβούλιο στις 9.00 π.μ. Δεν είμαστε επαγγελματικά στελέχη κ. Μελά ούτε ζούμε με μισθούς από τον Δήμο. 

Καλούμε τον Δήμαρχο να  μας παραδώσει τα πρακτικά της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου, αρμόδια για την υλοποίηση των αποφάσεων και συγκεκριμένα την από  4/3/2020 σχετικά με τη δημιουργία του φορέα ώστε να δούμε τις απόψεις των αντιδημάρχων και των συνεργαζόμενων.

Με την αποχή καταδείξαμε το έλλειμμα Δημοκρατίας και την απέχθεια του Κ. Πελετίδη στους θεσμούς. Το μήνυμα πέρασε στους πολίτες ανά το πανελλήνιο. Ακόμα και αυτή την ώρα που είναι μόνος του και απομονωμένος ο Κ. Πελετίδης συνεχίζει να εκβιάζει. Δεν θα υποκύψουμε στον εκβιασμό γιατί όπως αναδείξαμε τα επιχειρήματά του είναι παρωχημένα.

Η παράταξή μας δεν θα συμμετάσχει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 28/12/2020.

Με την επάνοδό μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού λύσουμε τα θέμα της θεσμικής εκτροπής, ένα είναι σίγουρο. "Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου