ΠΑΤΡΑ : Οι μεγάλες ζημιές στο Παμπελοποννησιακό


 Ερώτηση προς τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κωνσταντίνο Πελετίδη

 Ο εκλεκτός του ΚΚΕ, αντιδήμαρχος της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» Τάκης Πετρόπουλος σ’ έναν διαδικτυακό διάλογο με τον επικεφαλης της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ « ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» Νίκο Νικολοπουλο , παραδέχθηκε -εν τελεί - ότι εξαιτίας της αχρηστίας στην οποία περιήλθε το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου Μηχανολογικών και Κτιριακών Βλαβών του Παμπελοποννησιακού, σταδίου, η ζημιά ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ!

Πρέπει να σημειωθεί πως η αχρηστία δεν αφορά την περίοδο της δημαρχίας Πελετίδη.

Επειδή όμως ωστόσο εγείρονται, σοβαρά ζητήματα και επειδή προφανώς οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι καθώς και ενδεχομένως ακόμα κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες ασφαλώς θα ευθύνονται που δεν αποκαταστάθηκαν έγκαιρα οι βλάβες του συστήματος.  Επειδή αυτονόητα προκύπτει ότι παρατηρήθηκε αδυναμία έγκαιρου εντοπισμού βλαβών, που θα μπορούσαν να είχαν αποκατασταθεί με πολύ πιο λί- γο κόστος.

Επειδή εν προκειμένω, είχαμε ζημιές που αποκαταστάθηκαν καθυστερημένα και το ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΕΣΤΗ ΖΗΜΙΑ όπως και το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ επιβαρύνθηκε και προφανώς οι Έλληνες φορολογούμενοι και συμπολίτες μας κλήθηκαν να καταβάλουν πολλαπλάσιο ποσό.

Επειδή στην συγκεκριμένη ανάρτηση του κ. Πετρόπουλος υποστηρίζει ότι η ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ δημοτική αρχή ΠΕΛΕΤΙΔΗ  έκανε αυτό που έπρεπε και συγκεκριμένα κατέγραψε τις ζημιές και βλάβες, ανασυγκρότησε διοικητικά και λειτουργικά το Παμπελοποννησιακό στάδιο, προχώρησε στη σταδιακή αποκατάσταση των ζημιών και των βλαβών κ.ό.κ.

Επειδή σε άλλη αποστροφή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τονίζει για δεύτερη φορά ότι η δημοτική αρχή αντιμετώπισε πολιτικά το πρόβλημα, δίνοντας αποτελεσματική λύση. Επιμένει, δηλαδή, στην πολιτική προσέγγιση του ζητήματος.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω καλείσθε κυριε Πελετιδη - ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΑΤΡΕΩΝ - αφού διαβάσετε τις αναρτήσεις του διορισμένου απο το ΚΚΕ και εσάς αρμόδιου Αντιδημάρχου Αθλητισμού , να απαντήσετε :

  • Πόση είναι η ζημιά του ΔΗΜΟΣΙΟΥ και του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ;
  •  Διατάξετε ΕΔΕ για να εξακριβωθούν οι αίτιοι και υπεύθυνοι της τεράστιας οικονομικης ζημιάς που υπέστη ο Δήμος ΠΑΤΡΕΩΝ ;
  • Η νομική υπηρεσία του Δήμου ΠΑΤΡΕΩΝ μετά την δημόσια ομολογία - αποκάλυψη του Αντιδημάρχου κ. Τάκη Πετροπούλου γνωμοδοτεί πως υπάρχει μόνον πολιτική ευθύνη; Γραπτώς σας απαντούν οι δικηγόροι του Δήμου ΠΑΤΡΕΩΝ πως δεν έχει και ποινική διάσταση, ακόμα και όταν λόγω εγκληματικής αμέλειας ή άλλου παρεμφερούς λόγου, αχρηστεύετε ένα σύστημα και το ΔΗΜΟΣΙΟ όπως και το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ επιβαρύνεται με ένα ολόκληρο εκατομμύριο ευρώ;
  • Επειδή περιμέναμε ότι η δημοτική αρχή του ΚΚΕ , που λέει συχνά πυκνά δια στόματος δημάρχου ΠΕΛΕΤΙΔΗ  ότι σέβεται και το τελευταίο ευρώ του συμπολίτη , θα είχε στείλει την υπόθεση στον εισαγγελέα, παρακαλείσθε να απαντήσετε στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ έχετε κάνει μηνυτήρια αναφορά στην ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ;
  • Εάν δεν πράξατε τα δέοντα όπως ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΘΕ , απαντήστε θέλετε να καλύψετε κάποιους γιατί υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες και εάν ναι ποιες είναι και μεταξύ ποιων έχουν συμφωνηθεί ;

Ο ερώτων επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ

Νίκος Νικολόπουλος

ΥΓ: παραθέτουμε τον διαδικτυακό διάλογο και τις αναρτήσεις του κυρίου Αντιδημάρχου Αθλητισμού Τάκη Πετροπούλου .

«Γράφει ο Αντιδήμαρχος για σχετικη ερώτηση της ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ :

“Μεγάλη πλάκα έχει αυτός! Ποιο είναι το "σκαστό σκάνδαλο του Παμπελοποννησιακού Σταδίου"? Δεν ξέρω καν τι εννοεί! Ίσως να εννοεί το ΠΕΑΚ και τα μπερδεύει!!!

Απάντηση του ασκουντος τον έλεγχο μέσω κατατεθεισας ερωτησης στο Δήμαρχο Πελετιδη.

“ΞΕΡΩ ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ!!! Καλέ μου αντιδήμαρχέ στο Παμπελοποννησιακό αναφέρομαι. Στο σύστημα ασφαλείας των ολυμπιακών αγώνων του 2004 που ενώ εντοπίσατε ότι ήταν αχρηστευμένο δεν πήγατε την υπόθεση στον εισαγγελέα. Κάνατε γαργάρα, ποιος ξέρει γιατί;

Το σύστημα ασφαλείας δούλεψε για κάποια χρόνια. Μετά όμως δεν συντηρήθηκε...    Για την εγκληματική αμέλεια που θυμάσαι και γνωρίζεις πολύ καλά ,ότι η ζημιά έχει ισως ξεπεράσει το 1.500.000€ δεν θέλατε (;) η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ να τιμωρήσει τους υπεύθυνους & να τους καταλογίσει την οικονομική ζημιά που προκάλεσαν στο ΔΗΜΟΣΙΟ & στο ΔΗΜΟ!!!

Γιατι ;

Όταν στο μέλλον για κάποια διοργάνωση θα ζητηθεί ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ποιος θα πληρώσει τότε τη...ΣΥΜΦΟΡΑ;

Οι συμμορίτες η οι συφοριτες ; Η ζημιά στο δημόσιο δεν παραγράφεται ... Δεν συμψηφίζεται με ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ... Καποτε όλα έχουν τέλος ακόμα και η ΚΟΚΚΙΝΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤ έπεσε ... Και δεν θα πέσει ο κόκκινος χάρτινος πύργος του 5% ; Είναι κακομοίρηδες όσοι ξεχνούν ότι είναι ΑΙΡΕΤΟΙ δηλ υπό την αίρεση του λαου !!! Όνειρα γλυκά !!!»

Για να είμαστε ακριβείς. Πράγματι είχαν γίνει καταστροφές, ζημιές κ.ο.κ. στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο το μεγαλύτερο μέρος των οποίων έχει ήδη αποκατασταθεί. Το 1, 5 εκ. που αναφέρει ο επικεφαλής της Παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ κ. Νίκος Νικολόπουλος αφορά στη συνολική ζημιά η οποία δεν μπορεί να εκτιμηθεί με ακρίβεια, αλλά ξεπερνάει το 1 εκ. Η συγκεκριμένη ζημιά στην οποία αναφέρεται ο κ. Νικολόπουλος είναι προφανώς το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ελέγχου Μηχανολογικών & Κτιριακών Βλαβών το οποίο κόστισε 120 χιλ. ευρώ τότε και για να αντικατασταθεί τώρα θα στοιχίσει πάνω από 200 χιλ. ευρώ. Δεν είναι το σύστημα ελέγχου και ασφαλείας της εγκατάστασης το οποίο λειτουργούσε κανονικά, αλλά το αντικαταστήσαμε στο πλαίσιο προσαρμογής στο νέο Νόμο Κοντονή, το οποίο είναι πολύ φτηνότερο και στοίχισε 20 χιλ. ευρώ με την προέκταση μάλιστα γα να καλύπτει και το Βοηθητικό). Η καταστροφή και μη λειτουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος Ελέγχου Μηχανολογικών & Κτιριακών Βλαβών, προκάλεσε την αδυναμία έγκαιρου εντοπισμού διάφορων βλαβών που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν στην αρχή τους πριν μεγαλώσει η ζημιά. Με αυτή την έννοια η ζημιά λόγω αυτής της βλάβης είναι μεγαλύτερη από τις 200 χιλ., αλλά σε καμία περίπτωση 1,5 εκ. όπως ισχυρίζεται ο κ. Νικολόπουλος. Όλα αυτά έχουν δημοσιοποιηθεί και συνεπώς δεν αποκρύφτηκαν. Η Δημοτική Αρχή πολιτικά έκανε αυτό που έπρεπε και συγκεκριμένα κατέγραψε τις ζημιές και βλάβες, ανασυγκρότησε διοικητικά και λειτουργικά το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, προχώρησε στη σταδιακή  αποκατάσταση των ζημιών και των βλαβών που συνεχίζεται, το εκσυγχρονίζει σταδιακά, μείωσε κατά 25% το ετήσιο κόστος λειτουργίας, το απέδωσε στον ερασιτεχνικό και μαζικό λαϊκό αθλητισμό δωρεάν, διεύρυνε τις αθλητικές, κοινωνικές, πολιτιστικές λειτουργίες του και τέλος διεύρυνε τις ανταποδοτικές λειτουργίες του αποφέροντας και έσοδα. Συνεπώς υπήρξε συνεπής και αποτελεσματική πολιτική αντιμετώπιση του προβλήματος, που αναγνωρίζεται από όλες τις πλευρές και το κυριότερο από τον ίδιο τον Πατραϊκό λαό. Τα υπόλοιπα περί εισαγγελέων, γαργάρας κ.ο.κ. είναι η κριτική του κ. Νικολόπουλου, το περιεχόμενο και το ύφος της οποίας όπως έχει καθε δικαίωμα το καθορίζει ο ίδιος και δεν το σχολιάζω..

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου