ΠΑΤΡΑ : Kοινή ανακοίνωση 28 δημοτικών συμβούλων του δήμου Πατρέων και Δήλωση του ΔημάρχουΟι παρακάτω υπογράφοντες είμαστε όλοι Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πατρέων. Οι Πατρινοί δημότες μάς έδωσαν την εντολή, με την ψήφο τους. Μας καταργεί, όμως, ο Δήμαρχος, με την πολιτική, τις αποφάσεις και τις δηλώσεις του. Το έχει κάνει και στο παρελθόν, το έκανε και πρόσφατα με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο:
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Πατρέων, κ. Πελετίδης, δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν προτίθεται να υλοποιήσει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δημιουργία Διαδημοτικού φορέα της διαχείρισης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου, όπως υποχρεούται θεσμικά και νομικά. Συμπλήρωσε μάλιστα πως μόνο από την ψήφο των Πατρινών στις τελευταίες εκλογές δεσμεύεται, ξεχνώντας πως στο λαό μειοψήφησε και ακυρώνοντας κατάφορα τη λειτουργία και τις αποφάσεις του Συμβουλίου μας. Ο δε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Μελάς, σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, υπερθεμάτισε καταλογίζοντας προβοκατόρικο ρόλο στις Δημοτικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης. Πρόκειται περί σοβαρής θεσμικής εκτροπής.
 
Ζητάμε από τον Δήμαρχο Πατρέων και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να ανακαλέσουν τις δηλώσεις τους, να σεβαστούν το νόμο, τους θεσμούς, τον όρκο τους και το ανώτατο βουλευόμενο όργανο της πόλης. Τους ζητάμε να «επιστρέψουν» στη Δημοκρατία. Αν δεν το κάνουν, προβληματιζόμαστε έντονα για την από εδώ και πέρα συμμετοχή μας, ως «φιμωμένοι» κομπάρσοι, σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που του έχουν στερήσει το ρόλο, τις αρμοδιότητες και τη δημοκρατική λειτουργία.
Οι «καταργημένοι» Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πατρέων
· Αθανασόπουλος Θανάσης
· Αλεξόπουλος Γρηγόρης
· Βορίσης Διονύσης
· Γρηγόρης Ηλίας
· Δημακόπουλος Φώτης
· Δούρος Θάνος
· Ζαφειρόπουλος Παναγιώτης
· Θεοδωρόπουλος Νίκος
· Καυκάς Γιώργος
· Κουνάβης Αντώνης
· Μοίραλης Νίκος
· Μπακαλάρος Χρήστος
· Νικολάου Ανδρέας
· Νικολόπουλος Νίκος
· Ντρίνιας Θεόδωρος
· Ξυλιάς Θόδωρος
· Παπαδημάτος Νίκος
· Ρώρος Γιώργος
· Σβόλης Κώστας
· Σιαδήμας Βασίλης
· Σολωμού Κατερίνα
· Στανίτσας Χαράλαμπος
· Τζανάκος Νίκος
· Τριανταφυλλόπουλος Ναπολέων
· Τσιμπούκης Γιάννης
· Φιλοπούλου Μαρία
· Χρυσανθακόπουλος Αλέκος
· Ψωμάς Πέτρος
 
 

Δήλωση τουΔημάρχου  Κώστα Πελετίδη:

«Ο πολιτικός εκβιασμός δεν θα περάσει!»

Οι δημοτικές παρατάξεις της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, που από κοινού με τους υπόλοιπους «πρόθυμους» και δήθεν «ακομμάτιστους» έχουν συγκροτήσει ενιαία παράταξη, σε επιστολή τους που υπογράφουν ως «καταργημένοι δημοτικοί σύμβουλοι», αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «προβληματιζόμαστε έντονα για την από εδώ και πέρα συμμετοχή μας» σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αποκαλύπτουν έτσι, ότι όσα ισχυρίζονται στην επιστολή τους αποτελούν «προφάσεις εν αμαρτίαις». Σχεδιασμένα προχωρούν στην κατάργηση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, προαναγγέλλοντας την αποχή τους από τις συνεδριάσεις του οργάνου. Κλιμακώνουν την επίθεσή τους κατά της Δημοτικής Αρχής, επιδιώκοντας να σταματήσουν τη λειτουργία του Δήμου και να εμποδίσουν την υλοποίηση του πρωτόγνωρου έργου που πραγματοποιείται στην πόλη μας, για τις ανάγκες του λαού.

Ουσιαστικά θέλουν να τιμωρήσουν τον λαό και την νεολαία της Πάτρας για την επιλογή τους να εκλέξουν Δήμαρχο, με συντριπτικό ποσοστό, τον Κώστα Πελετίδη και Δημοτική Αρχή τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Οι συνασπισμένες πολιτικές δυνάμεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, πλην ελαχίστων περιπτώσεων έχουν κοινή πολιτική απέναντι στη Δημοτική Αρχή, με κοινές «συναντήσεις», συνεργασία.

Ουσιαστικά λειτουργούν πια ως μία κοινή παράταξη. Ως τέτοια ίσως και να παρευρεθούν στις κρίσιμες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που έχουμε μπροστά μας, όπως άλλωστε έχουν πράξει και στο παρελθόν.

 «Ξεθωριάζουν» οι διαχωριστικές γραμμές τους όταν θίγεται η κοινή τους γραμμή, η επιχειρηματικότητα και οι επενδύσεις, η εμπορευματοποίηση όλων των λαϊκών αναγκών. Όταν θίγεται ο δρόμος ανάπτυξης που συμφέρει τους λίγους και ταυτόχρονα αυξάνει την ανεργία και τη φτώχεια για τους πολλούς, βάζει λουκέτα στους επαγγελματίες και εμπόρους, ξεκληρίζει τους μικρούς αγρότες.

Η ουσία της λυσσώδους αντίδρασής τους είναι ότι με την ακολουθούμενη πολιτική μας το νερό θα έρχεται δωρεάν στους δημότες των 3 Δήμων της Αχαΐας, ενώ τα κόμματά τους θέλουν να το διαχειρίζεται κάποια Ανώνυμη Εταιρεία, με συμμέτοχο και συνένοχο το Δήμο μας. Θέλουν η Εταιρεία αυτή να εισπράττει εκατομμύρια ευρώ, πουλώντας το νερό – εμπόρευμα ακόμα μία φορά στα λαϊκά νοικοκυριά.

Ο λαός της Πάτρας όμως, τους έχει πλέον καταλάβει. Ξέρει ότι είναι τα «ζιζάνια» που θέλουν να κρατήσουν την πόλη στο παρελθόν της παρακμής. Τότε που το χρήμα έρεε άφθονο, αλλά ποτέ δεν έφτανε για τις ανάγκες της πόλης και του λαού της.

Σήμερα, έργα και υποδομές που έλειπαν επί δεκαετίες από την πόλη μας, γίνονται πραγματικότητα και είναι αυτό που τους ενοχλεί και τους ενώνει.

Πάει πολύ λοιπόν, το να μας εγκαλούν και για έλλειμμα δημοκρατίας, αυτοί που τις υποτιθέμενες διαφορές τους, βάσει των οποίων διεκδίκησαν την ψήφο του πατραϊκού λαού, τις έχουν προ πολλού ξεχάσει. Αυτοί που θέλουν η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος να υλοποιούν το δικό τους πολιτικό πρόγραμμα.

Αυτοί, των οποίων τα κόμματα, έχουν διακριθεί στην αντιλαϊκή πολιτική, στην καταστρατήγηση της λαϊκής βούλησης, στην καταστολή των αντιδράσεων απέναντι στις αποφάσεις τους.

          Τους απαντάμε ότι όσες αποφάσεις και αν ψηφίσουν από κοινού στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης αντιλαϊκή πολιτική δε θα εφαρμόσει!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου