ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κυκλοφόρησε το ετήσιο ημερολόγιο του Ορειβατικού Συλλόγου

Κυκλοφόρησε το ετήσιο ημερολόγιο του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας για το 2021. Στο ημερολόγιο υπάρχουν πολύ όμορφες εικόνες από τις δράσεις του συλλόγου, καθώς και το πρόγραμμα εξορμήσεων όπως έχει σχεδιαστεί για το 2021. 

 

 

 

Ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε προσδοκώντας ότι η εξέλιξη των πραγμάτων θα επιτρέψει στο Σύλλογο να το υλοποιήσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Οι φωτογραφίες και ο σχεδιασμός του ημερολογίου έχουν γίνει από τα μέλη του Συλλόγου. Η ιστορία της έκδοσης ημερολογίου από τον Ορειβατικό ξεκινά σχεδόν μαζί με το Σύλλογο. Πρόκειται για μια παράδοση που ο ΕΟΣ δεν θέλησε να σταματήσει λόγω της πανδημίας.

Το 2020 όλος ο πλανήτης έζησε πρωτόγνωρες καταστάσεις με την πανδημία του ιού covid19 και βέβαια ο σύλλογος δεν έμεινε ανεπηρέαστος. Ενώ ξεκίνησε με τις προγραμματισμένες δράσεις του τον Μάρτιο και το Νοέμβριο, με τα μέτρα για το κορονοϊό έγινε αναστολή σε αυτές. Παρ’ όλα αυτά  – όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του Συλλόγου – υπήρξαν και θετικά αφού μια προσπάθεια πολλών ετών αρχίζει να παίρνει μορφή. Πρόκειται για το ορειβατικό καταφύγιο στο δάσος της Βασιλικής στον Ταΰγετο, που μετά από ένα μακρύ διάστημα και πολύπλοκες διαδικασίες, με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου και την ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, ξεκινά το τελικό στάδιο με στόχο την ολοκλήρωση το 2023.

Με τη λήξη της πρώτης καραντίνας ο Σύλλογος επέτρεψε στις εξορμήσεις του, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Επίσης το καλοκαίρι έγινε πλήρη ανακαίνιση στις πίστες αναρρίχησης στα γραφεία του συλλόγου, οι οποίες στη συνέχεια λειτουργούσαν σχεδόν σε καθημερινή βάση. Το φθινόπωρο η αναρριχητική δράση κορυφώθηκε με τη διοργάνωση σχολής αναρρίχησης, για πρώτη φορά από το Σύλλογο. Ένας άλλος τομέας που ο Σύλλογος συνέχισε το έργο του μέσα στο 2020 είναι αυτός της συντήρησης, σηματοδότησης και ανάδειξης των μονοπατιών σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη διαδρομή αφορά στην πεζοπορική σύνδεση της Καλαμάτας με τον Ταΰγετο και η δεύτερη στο μονοπάτι Άνω – Κάτω Καρβέλι.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου