ΠΑΤΡΑ /Παράταξη Ώρα Πατρών ( Γ. Ρώρος): Καρναβάλι χωρίς προσανατολισμό


Με κομμένες τις γέφυρες με τις άστεγες καρναβαλικές συλλογικότητες, χωρίς διάλογο αλλά και χωρίς έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο του Καρναβαλικού Οργανισμού οποιουδήποτε σχεδιασμού, αν υπάρχει, παρακολουθούμε την K. Κουρή να δίνει συνεντεύξεις για το καρναβάλι.

Μόλις επτά μέρες μας χωρίζουν από τις 17 Ιανουαρίου που είναι παραδοσιακά ημέρα έναρξη του μεγαλύτερου πολιτιστικού γεγονότος του χειμώνα για την πόλη.

Η πανδημία βεβαίως δεν επιτρέπει να ξεδιπλωθεί το καρναβάλι όπως το είχαμε ζήσει ή φανταστεί. Η κ. Κουρή αντί να έχει καταθέσει έγκαιρα τις προτάσεις στον οργανισμό αφού πρώτα θα έπρεπε να είχε συζητήσει με τους καρναβαλιστές, φορείς της πόλης, συλλόγους γονέων κ.α., προσπαθεί με αυτοσχεδιασμούς απομονωμένη από τα ζωντανά κύτταρα της πόλης  μόνο με την Λαϊκή Συσπείρωση να δημιουργήσουν εκδηλώσεις για το καρναβάλι.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες λόγω πανδημίας επιβάλλουν να προσανατολιστούμε στην δημιουργία υποδομών. Να προχωρήσουμε στη συγκέντρωση, διαφύλαξη και ανάδειξη του κάθε πτυχής του αρχειακού πλούτου του καρναβαλιού, που έχει ο δήμος και εμπλουτισμό του από τους ιδιώτες και τα καρναβαλικά πληρώματα. Επιβεβλημένη είναι η συνεργασία με τα πανεπιστήμια για την αποτύπωση του καρναβαλιού στην τοπική κοινωνία και οικονομία. Μείζονος σημασίας είναι να βρεθεί επιτέλους χώρος για την στέγαση των καρναβαλικών πληρωμάτων αλλά και των δημιουργών. Έχουμε προτείνει να εξεταστεί η δυνατότητα αξιοποίησης στο Ριγανόκαμπο του πρώην σκουπιδότοπου συντάσσοντας και καταθέτοντας ένα ρεαλιστικό σχέδιο παραχώρησης χρήσης του συγκεκριμένου οικοπέδου στα πρότυπα του παραλιακού μετώπου.

Φυσικά ο στολισμός της πόλης ή συνεργασία και παρότρυνση για δημιουργία κλίματος με τους φορείς διακόσμησης της πόλης είναι αυτονόητος. Επειδή διακρίνουμε διάθεση να σπαταληθούν χρήματα σε βιντεοσκοπημένα δρώμενα, παραστάσεις τα οποία ούτε παράγουν αποτέλεσμα ούτε συγκινούν, και μάλιστα  με απευθείας αναθέσεις, να γνωρίζουν ότι θα είμαστε απέναντι τους. Τα χρήματα των πατρινών δεν είναι για φιέστες, προσωπικές φιλοδοξίες, πολιτικές η προσωπικές καριέρες.

Τέλος καλούμε την κ. Κουρή να δώσει απαντήσεις και να καταθέσει με αναλυτικά στοιχεία.

-          Θα φέρει τις εκδηλώσεις για συζήτηση και έγκριση στον οργανισμό;

-          Ποιος είναι ο αναλυτικός οικονομικός απολογισμός για το καρναβάλι του 2019.

-          Ποια είναι η οργανωτική διάρθρωση του ΚΕΔΗΠ;

-          Πότε θα υποβάλει στο διοικητικό συμβούλιο τη σύνθεση της γνωμοδοτικής επιτροπής σύμφωνα με το άρθρο 15 του κανονισμού;

Υποχρέωση μας όμως, είναι να τονίσουμε για μία ακόμη φορά την ανεπάρκεια της Προέδρου και της πλειοψηφούσας παράταξης του Δ.Σ. να διαχειριστούν τον θησαυρό που έχουν στα χέρια τους, το Καρναβάλι μας, στο οποίο και προκαλούν πολυεπίπεδη ζημιά τόσο στον θεσμό όσο και στην πόλη και την τοπική της οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου