Παράταξη Ώρα Πατρών ( Γ.Ρώρος ): Σύγκληση της Επιτροπής Διαβούλευσης τώρα

Με πλειοψηφία 25 ψήφων στο Δημοτικό Συμβούλιο έναντι 21 καταδικάστηκε η πρακτική του κ. Πελετίδη να μην υλοποιεί την απόφαση του Ανώτατου οργάνου της πόλης. Ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ.Μελάς σε άρθρο του, αφού έβαλε στο ίδιο καλάθι,  επιλεκτικά αποσπάσματα διάφορων ομιλητών, κατέληξε στο προσφιλές σύνθημα έξι κόμματα δύο πολιτικές. Φυσικά, δεν είχε το πολιτικό θάρρος να απαντήσει ποιες παρατάξεις έχουν «προβοκατόρικο» ρόλο στο Δημοτικό συμβούλιο. Δεν έδωσε καν, απάντηση το αν θα πρέπει να σεβόμαστε τους θεσμούς στις δημοκρατικές διαδικασίες, τη Δημοκρατία. Συμπεριφέρθηκε σαν Πρόεδρος της Λαϊκής Συσπείρωσης.

 

Αντίστοιχα, σε άρθρο της η Αντιδήμαρχος κ. Τογιοπούλου, και συνεργαζόμενη με τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης, με νομικίστικους ακροβατισμούς και τεχνάσματα, προσπάθησε να μας πείσει ότι οι εκλογές τελειώνουν την πρώτη Κυριακή και τα όργανα όπως το Δημοτικό συμβούλιο κ.α έχουν καθαρά διακοσμητικό και διεκπεραιωτικό  χαρακτήρα.

Ανέφερε δε, ότι με το νόμο 4674/20 πρέπει να είναι σύμφωνη γνώμη του δημάρχου για να υλοποιήσει οποιαδήποτε απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου.
1. Καταφεύγει και επικαλείται  για να βρει σανίδα σωτηρίας και να ξεφύγει από την πρωτοφανή απομόνωση που έχει περιέλθει ο κ. Πελετίδης και η παράταξή του σε νόμο της Νέας Δημοκρατίας 4674/20, όταν οι Δήμοι της Αχαΐας Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας αλλά και φορείς ΤΕΕ, Πανεπιστήμια και άλλοι έχουν ταχθεί δημόσια υπέρ του διαδημοτικού φορέα.
2. Ο νόμος που επικαλείται όμως, είναι μεταγενέστερος της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου με ημερομηνία δημοσίευσης την 11/3/20. Προφανώς και δεν έχει δε την αναδρομική ισχύ και την ερμηνεία που του αποδίδει.

Ο κ. Πελετίδης και η Λαϊκή Συσπείρωση απλώς παρέμενε θιασώτης στην αποδόμηση του Κλεισθένη και της απλής αναλογικής που επιχείρησε η Νέα Δημοκρατία και έδινε υπερεξουσίες στον Δήμαρχο. Πολιτική  συμπεριφορά αριστερών....
Προφανώς στους νόμους επιλέγει την επιλεκτική ανυπακοή ο κ. Πελετίδης.
Να μην μας διαφεύγει όμως,  ότι ψηφίστηκε έστω και αν σύρθηκε σε αυτό, η Λαϊκή Συσπείρωση, η Επιτροπή Διαβούλευσης μία σπουδαία θεσμική και δομική αλλαγή που φέρνει τις δημιουργικές δυνάμεις, επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς, συλλόγους εργαζομένων, πολιτιστικούς συλλόγους αλλά και τους πολίτες σε μία ευρύτερη συμμετοχή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων των Δήμων.
Για την Ώρα Πατρών αποτελεί μία δημοκρατική αλλαγή πού δείχνει την εμπιστοσύνη μας, όχι μόνο στα λόγια όπως κάνει η Λαϊκή Συσπείρωση αλλά εμπράκτως στις αστείρευτες δυνάμεις της κοινωνίας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν συγκάλεσε ούτε μία φορά την επιτροπή διαβούλευσης στο διάστημα των πλέον των 5 ετών που είναι στο τιμόνι του Δήμου.
Καλούμε το Δήμαρχο Πατρέων κ. Πελετίδη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μελά να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες και να συγκαλέσει άμεσα την Επιτροπή Διαβούλευσης ώστε να εκφέρει γνώμη όπως ορίζει ο νόμος, επί του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου