Στην τελική 3άδα για την ηγεσία του ΟΟΣΑ η Άννα Διαμαντοπούλου

 Μειώθηκε στους τρεις ο αριθμός των υποψηφίων για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ, μετά τη χθεσινή αποχώρηση του Ελβετού υποψηφίου Philipp Hildebrand, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg και της εφημερίδας Le Temps.

Ως εκ τούτου, οι υποψήφιοι που παραμένουν στην κούρσα είναι τρείς, μεταξύ των οποίων η Ελληνίδα πρώην υπουργός και Ευρωπαία επίτροπος, Άννα Διαμαντοπούλου.

 Όπως σημειώνει το άρθρο της εφημερίδας Le Temps, ο Philipp Hildebrand, Αντιπρόεδρος της BlackRock, της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρησης κεφαλαίων στον κόσμο,  «απέτυχε να κινητοποιήσει ευρεία υποστήριξη για να φτάσει στο τέλος της διαδικασίας για την ανάληψη της θέσης του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης».

Με δεδομένο ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που η Ελλάδα διεκδικεί την ηγεσία ενός τόσο σημαντικού διεθνούς οργανισμού, η δυναμική της υποψηφιότητας της κ. Διαμαντοπούλου είναι εντυπωσιακή. Η άψογη παρουσία σε τηλε-ακροάσεις, η υποδειγματική δουλειά σε οργανωτικό κι επικοινωνιακό επίπεδο, καθώς και η πολύπλευρη υποστήριξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, του μονίμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, Γ. Πρεβελάκη, του επικεφαλής του επιτελείου προώθησης της ελληνικής υποψηφιότητας, πρέσβη Δημήτρη Αζεμόπουλου, αλλά και του συνόλου της ελληνικής διπλωματίας, κατέστησαν την ελληνική υποψηφιότητα τη μεγάλη έκπληξη της διαδικασίας.

Πλέον όλα είναι ανοιχτά για την τελική επιλογή που θα ολοκληρωθεί στις 5 Μαρτίου. Το γεγονός ότι χρειάζονται τόσοι γύροι αξιολόγησης για να αναδειχθεί ο επικεφαλής του Οργανισμού καταδεικνύει τις δυνατές υποψηφιότητες και το υψηλό επίπεδο του ανταγωνισμού.Τη θέση διεκδικούν επίσης η Σουηδή υποψήφια, Cecilia Malmström και ο Αυστραλός υποψήφιος Mathias Cormann.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου