ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ


 Άρθρο του Αντιδημάρχου Διοίκησης και Οικονομικών Διονύση Πλέσσα

Η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά παίζει ύπουλο και υπονομευτικό ρόλο στον αγώνα των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ στο Δήμο Πατρέων.

Προσπαθεί να στρέψει με  άθλιο τρόπο μια μικρή ομάδα εργαζομένων κατά της Δημοτικής Αρχής που είναι και ο μόνος σύμμαχός τους.

 Βγάζει  «λάδι» την κυβέρνηση της Ν.Δ. και το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, που έχει ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ανακυκλώνει την ανεργία με προγράμματα  μερικών μηνών.

Κάνουν τους έκπληκτους ότι δεν γνωρίζουν πως η Νομική Υπηρεσία του Δήμου μας είχε καταθέσει τη γνωμοδότηση της, η οποία διαβιβάστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου με σαφήνεια τοποθετείτο για το θέμα, όταν εισηγηθήκαμε την στήριξή των εν λόγω εργαζομένων και στα δικαστήρια της Αθήνας.

Τότε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δ.Σ. «ποίησε την νήσσαν», κοινώς  «έκανε την πάπια».

Τώρα εμφανίζεται τάχα αιφνιδιασμένη και έκπληκτη για την στάση της Νομικής Υπηρεσίας.

Εγκαλούν την Δημοτική Αρχή ενώ γνωρίζουν  ότι οι Νομικοί  δεν είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι, λειτουργούν στα πλαίσια των νόμων και  οι γνωμοδοτήσεις και οι νομικές ενέργειες τους κινούνται στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας, άσχετα από το ποιος είναι Δημοτική Αρχή.

Η Δημοτική Αρχή δεν έχει ανάγκη από πιστοποιητικά αγωνιστικότητας από πολιτικές δυνάμεις  όπως ο ΣΥΡΙΖΑ του οποίου οι Υπουργοί και οι Τοπικοί Συντονιστές του, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση, δήλωναν δημόσια σε άλλους εργαζόμενους  της κοινωφελούς εργασίας «ότι το πρόγραμμα  είναι 8 μηνών  και όταν υπογράφατε  ως εργαζόμενοι  τις  συμβάσεις γνωρίζατε ότι είναι 8 μηνών και τελειώνουν, ενώ τώρα έρχεται η νέα σειρά της νέας κοινωφελούς».

Η Δημοτική Αρχή με συνέπεια λόγων και έργων έχει τηρήσει την ίδια σταθερή στάση στήριξης όλων των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας από το 2014 μέχρι σήμερα.

Το ίδιο συνεχίζει να κάνει και τώρα .

Η Δημοτική Αρχή, για άλλη μια φορά, βρέθηκε χτες στην Αθήνα για να στηρίξει τους εργαζόμενους της κοινωφελούς, καταθέτοντας στο Δικαστήριο  την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία ήδη μέρες πριν είχε παραδώσει στους εργαζόμενους, μαζί με τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας.

Όσοι σκόπιμα εμπλέκουν την πολιτική στάση της Δημοτικής Αρχής  υπέρ  των εργαζομένων, με την διαφορετική γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας,  κάνουν μόνο ζημιά στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων.

Άλλωστε αυτοί ποτέ δεν στήριξαν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους .

Στο στόχαστρο τους ήταν και παραμένει η Δημοτική Αρχή γιατί συνεχίζει σταθερά να στηρίζει τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των λαϊκών στρωμάτων  της πόλης μας.

Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί για το λαό, για να έχουν όλοι οι άνεργοι σταθερή δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου