ΙΩΑΝΝΙΝΑ /Εμπορικός Σύλλογος : Συλλαλητήριο στις 31 Μαρτίου

Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων: Συλλαλητήριο στις 31 Μαρτίου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων καλεί συλλαλητήριο στις 31 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία της πόλης.

«Ένα χρόνο τώρα η πραγματικότητα που βιώνουμε επιδεινώνεται μέρα με την μέρα. Μετράμε πια χιλιάδες νεκρούς και οι ΜΕΘ και τα νοσοκομεία είναι στο κόκκινο. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής στην Δημόσια Υγεία εδώ και δεκαετίες. Μιας πολιτικής που ξεγύμνωσε το Δημόσιο σύστημα υγείας, για χάρη των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων» αναφέρει μεταξύ άλλων.

 Σημειώνει ακόμα ότι τα μέτρα στήριξης δεν επαρκούν και ότι «κάθε μέρα αγωνιούμε για το πως θα ζήσει η οικογένεια μας αλλά και πως θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε την επιχείρηση μας. Απαιτούμε εδώ και τώρα άμεσα μέτρα στήριξης τόσο για την διάρκεια της πανδημίας, αλλά και για την επόμενη μέρα, που θα μας βρει με τσακισμένη οικονομία και βουνό χρεών».

Αμφισβητεί τη θέση του υπουργού Οικονομίας Χρήστου Σταϊκούρα, ότι «147 εκατ. ευρώ χορηγήθηκαν συνολικά στην Ήπειρο, μέσω των έξι κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε 18.608 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, με μέσο όρο ενίσχυσης τα 7.911 ευρώ», καθώς, όπως λέει, «σχεδόν τα μισά χρήματα από αυτά, θα κληθούμε να τα επιστρέψουμε πίσω».

Επίσης, τονίζει κάτι ενδιαφέρον, ότι ο μέσος όρος των 7.911 ευρώ δεν «φωτίζει» την αντίθεση μεταξύ επιχειρήσεων που πήραν τα περισσότερα χρήματα σε κάθε επιστρεπτέα προκαταβολή και των μικρών αυτοαπασχολούμενων που πήραν πολύ λιγότερα χρήματα.

«Τα μέτρα της κυβέρνηση είναι ανεπαρκή δεν αντιμετωπίζουν υποχρεώσεις και τρέχουσες ανάγκες. Κυρίως μετατοπίζουν τα αδιέξοδα των επαγγελματιών την επόμενη μέρα. Μια επόμενη μέρα που στις σημερινές συνθήκες αβεβαιότητας και κρίσης της οικονομίας στη χώρα και διεθνώς θα εξελιχθεί κυριολεκτικά σε Γολγοθά. Αυτό το γνωρίζουμε οι επαγγελματίες και γι' αυτό και η ανησυχία είναι μεγάλη» αναφέρει ο εμπορικός σύλλογος.

Μεταξύ άλλων ζητάει επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων, διαγραφή τμήμα των χρεών προς εφορία και τράπεζες, ο τρέχον κύκλος επιστρεπτέας να μετατραπεί σε «μη επιστρεπτέος», κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου