ΠΑΤΡΑ / Νίκος Νικολόπουλος: «Να αξιοποιηθεί και να δημιουργηθεί Αθλητικό Πάρκο στη γειτονιά της Ανθούπολης».

 

Πολλοί Δήμοι στην Ελλάδα, αξιοποιούν καθημερινά κοινόχρηστους χώρους δημιουργώντας τα γνωστά «Πάρκα Τσέπης» ή μικρά υπαίθρια πάρκα άθλησης.

Στην πόλη μας δυστυχώς η κομμουνιστική Αρχή Πελετίδη, έχει επιλέξει να εγκαταλείπει στην τύχη τους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους ή πνεύμονες πρασίνου όπως το Δασύλλιο.     

 Με αφορμή τόσο της λήξης των «Καρναβαλικών Εκδηλώσεων» από το Δήμο, όσο και της απόσυρσης του καρναβαλικού Μπάστακα από το οικόπεδο που πρόσφατα ολοκληρώθηκε η απαλλοτρίωση από το Δήμο στην Ανθούπολη, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση προς τον Δήμαρχο κ. Κώστα Πελετίδη. 

Κύριε Δήμαρχε,

Στις αρχές Δεκεμβρίου βρεθήκατε, στο καθαρισμό του οικοπέδου που περιήλθε στο Δήμο και βρίσκεται, μεταξύ του 1ου Νεκροταφείου, των σχολικών συγκροτημάτων της Ανθούπολης και της Τροχαίας, από συνεργεία του Δήμου.

Με την παρούσα ερώτησή μου δεν θα αναφερθώ στο οικονομικό τίμημα των 567.000€, που αναγκάστηκε να καταβάλει ο Δήμος για την απαλλοτρίωση του προς τους ιδιοκτήτες.  

Μπορεί η ευθύνη να βαραίνει και τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές από το 1996 που ξεκίνησε η απαλλοτρίωση, όμως ευθύνη και οφείλει σήμερα η Δημοτική Αρχή, να διεκδικήσει Νομικά τα μισθώματα που εισέπραξαν οι ιδιοκτήτες του ακινήτου, όλα τα χρόνια από τον ενοικιαστή του χώρου. 

Θα σταθώ όμως ότι άλλος ένα δημόσιος χώρος στην Πάτρα, παραμένει ανεκμετάλλευτος από την Δημοτική Αρχή Πελετίδη.

Ως Δημοτική παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» προτείνουμε άμεσα ο Δήμος να προχωρήσει, στη δημιουργία ενός ανοικτού γυμναστηρίου για μικρούς και μεγάλους της περιοχής.

Ένα σύγχρονο πάρκο άθλησης με πιστοποιημένα όργανα γυμναστικής, με φώτα και δενδροφύτευσει του χώρου, για να απολαμβάνουν οι κάτοικοι της περιοχής, όπως αντίστοιχα σε άλλους Δήμους, την υπαίθρια αθλητική εγκατάσταση.

Η παρακάτω φωτογραφία από τον Δήμο Γλυφάδας, με αντίστοιχη εγκατάσταση στα όρια με τον Δήμο Αργυρούπολης, θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα δημιουργίας για αντίστοιχες παρεμβάσεις που έχουν ανάγκη οι Πατρινοί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου